UA Рус

Обурення освітян через байдужість Уряду до їхньої долі

30 листопада 2020 731 Друк
Обурення освітян через байдужість Уряду до їхньої долі

Уряд анонсує введення жорсткого локдауну по всій країні через загострення епідемічної ситуації та зростання випадків захворюваності на короновірусну інфекцію. Не зважаючи на це, школи й надалі будуть працювати в звичному режимі. Освітяни гостро висловлюються проти такого рішення, оскільки з кожними днем збільшується кількість хворих на COVID-19 серед вчителів.

Вчителька одного з академічних ліцеїв Олена Онищук у групі «Союз освітян України» опублікувала пост під назвою «Вбити вчителя…», в якому виразила власну думку щодо відношення влади до педагогів.

Вона повідомила, що вже третій тиждень тяжко хворіє на короновірусну хворобу, як і сім її колег. Вони за власні кошти робили тест, якій підтвердив діагноз. Четверо інших вчителів наразі також хворіють на вірусну пневмонію, але тест зробити не можуть, оскільки не мають фінансової можливості.

Вона зазначила, що ліцей зараз працює в дистанційному режимі, на який був переведений лише через тиждень, після підтвердження випадків захворюваності на короновірус.

Олена Онищук обурена, що під час жорсткого локдауну школи будуть працювати в звичайному режимі. Адже вчителі знаходяться в зоні ризику, оскільки щодня взаємодіють з дітьми, які можуть бути безсимптомними носіями, деякі приходять до школи, навіть коли в родині підтверджені випадки  COVID-19. Вона зауважила, що в той самий час медичний працівник має можливість оцінювати ризик від спілкування, оскільки володіє певними знаннями та розцінює стан хворого, зважаючи на його симптоми.

Вона також зазначила, що більшість педагогів – люди пенсійного віку. Але хто рахує, скільки насправді перехворіло вчителів, та скільки з низ не пережили хворобу.

Педагогиня наголосила, що влада своїми діями не тільки морально, а вже й фізично знищує вчителів, прикриваючи листами, постановами та розпорядженнями реальні дії. Вищі навчальні заклади перейшли на дистанційне навчання ще у вересні, а вчителі шкіл покинуті на напризволяще, сам на сам із хворобою та непередбачуваними наслідками.

Наприкінці посту Олена Онищук закликала колег розвивати дану тему, поширювати у професійних групах інформацію про реальний стан у школах та реакцію влади на кризові моменти.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача