
Під час онлайн-наради з Головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою та керівниками обласних управлінь кулінарний експерт Євген Клопотенко представив нове шкільне меню, яке розраховане на чотири тижні і відповідає новим стандартам дитячого харчування, що почали діяти з 1 січня 2021 року та новому Санітарному регламенту.
Над створенням нового меню працювали дитячі дієтологи та технологи. До його складу входять сотні нових рецептів для сніданків, полуденків, обідів, підвечірків та вечері, які скомбіновані в повноцінні прийоми їжі.
Відтепер закладам загальної середньої освіти не потрібно буде самим складати меню. Вони будуть використовувати вже готові технічні картки. Такий підхід полегшить роботу працівникам шкільних їдалень, та с тане гарантію, що учні будуть отримувати різноманітну їжу, яка добре поєднується між собою.
Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька наголосила, що дуже рада, що в українських школах з’явиться меню здорової дитини. Відтепер діти будуть споживати якісну, безпечну та смачну їжу.
Держпродспоживслужба здійснюватиме контроль щодо дотримання вимог нового Санітарного регламенту та стандартів харчування навчальними закладами.
Під час наради також обговорювались питання надання допомоги закладам освіти у впровадженні нових норм для того, щоб їжа була смачною та безпечною для дітей.
Нагадуємо, що дегустація меню вже відбулася. В ній брали участь перша леді Олена Зеленська, Головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Для широкого загалу презентація шкільного меню планується у наступному місяці.
Під час дегустації Віктор Ляшко зауважив, що у новому шкільному меню згідно з рекомендаціями ВООЗ, обмежено добову кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, а також виключені деякі види продукції.
Чтобы оставить свой комментарий, необходимо зарегистрироваться.