UA Рус

Наймолодший директор школи в Україні прагне викликати в учнів бажання вчитися (ВІДЕО)

04 травня 2019 1989 Друк
Наймолодший директор школи в Україні прагне викликати в учнів бажання вчитися (ВІДЕО)
У Маріуполі 24-річний вчитель переміг у конкурсі на посаду директора школи. Головна мета, каже молодий директор, викликати в учнів бажання вчитися

Наймолодший директор школи мешкає на Донеччині. Вчитель німецької керує маріупольською школою №26. На цю посаду його кандидатуру затвердили після перемоги у конкурсі. Батькам та вчителям сподобалась концепція розвитку закладу, яку представив педагог.

Про нового директора вчителі, учні та батьки знають не надто багато. Познайомились з ним кілька тижнів тому. Тож, поки що обговорюють лише його зовнішній вигляд.

Марія Пруссова, учениця маріупольської школи №26, так говорить про нового директора: "Він гарний, прикольний. Ще є моменти – у нього вуха такі великі, що смішно іноді стає".

А школярка Поліна Ткаченко каже: ""Я думаю, що щось зміниться в школі на краще. Буде щось сучасне після ремонту. Для початку хочеться, щоб дозволили телефони в школу носити, і щоб інтернет був без пароля".

Новий директор маріупольської школи і водночас наймолодший керівник навчального закладу в Україні – 24-річний Микола Чайкін, учитель німецької мови з дворічним стажем. Перш ніж обійняти нову посаду, переміг у конкурсі. Представив програму розвитку школи, яка сподобалась і вчителям, і батькам учнів.

Молодий директор каже: "Зважитися мені було, звичайно, складно. Але мене підтримала моя сім'я, мене підтримали колеги на роботі. І знаєте, без підтримки нічого б не було. Подав документи, пройшов конкурс, переміг".

Усміхнений та щирий, молодий викладач одразу сподобався педагогічному колективу.

Ірина Красноруцька, вчитель початкових класів, розповідає: "Спочатку було дуже цікаво зустріти такого молодого директора. Час покаже, який він. Але те, що 24 роки – це безсумнівно, напевно, плюс величезний, тому що, як вам сказати, молоді сили, молода кров, молоді ідеї, нові ідеї".

Галина Лісовська, вчитель початкових класів, про директора каже: "Виправдав очікування, безумовно, продовжив ті чудові традиції, які були розпочаті нашим колишнім директором Тетяною Борисівною, і вносить своє щось, так по-новому, по-молодіжному – ті ж гаджети, ті ж телефони".

Головна мета, каже молодий директор, викликати в учнів бажання вчитися, за допомогою змагань та спільних зусиль педагогічного колективу, учнів та батьків.

"Повинні адміністрація, вчителі та батьки об'єднатися, об'єднати наші зусилля для того, щоб організувати такий навчальний процес, такий освітній простір для наших учнів, щоб вони хотіли прийти в школу", – каже Микола Чайкін.

Олена Уланова, Олег Корінний, "5 канал"

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача