UA Рус

Навчання в школах при «мінусовій» температурі повітря: коли діти можуть залишатися вдома

Навчання в школах при «мінусовій» температурі повітря: коли діти можуть залишатися вдома

Цього тижня в деяких регіонах країни температура повітря знижувалася до -23°C, що супроводжувалося шквальними поривами вітру. Попереду значне потепління, однак за прогнозами синоптиків, лютий холод незабаром повернеться. За якої температури повітря діти можуть залишатися вдома, хто це вирішує, дізнавалися на порталі «Обозреватель».

Підпишіться на email розсилку!
Умови навчання школярів визначені у Санітарному регламенті для закладів загальної середньої освіти. В той самий час в документі не передбачено жодних обмежень в умовах низьких температур повітря. Згадується лише, що в групах подовженого дня учнів початкової школи прогулянка на відкритому повітрі повинна становити не менше ніж 1,5 години протягом дня (за умов зовнішньої температури повітря не нижче ніж 10 °C).

Певні обмеження з урахуванням прогнозів синоптиків можуть надаватися органами влади, що супроводжується наказом з конкретними рекомендаціями щодо можливості організації навчання учнів з використанням технологій дистанційної освіти, інтернет-ресурсів.

Так в лютому минулого року, коли позначки термометрів показували -20°C, Міністерство освіти і науки направляло до всіх керівників департаментів освіти і науки обласних, КМДА та директорів шкіл лист щодо організації дистанційного навчання в разі сильного морозу.

В листі вказували на положення Санітарного регламенту, відповідно до якого в разі надзвичайних погодних умов та надзвичайних ситуацій засновник (засновники) закладу освіти можуть самостійно ухвалювати рішення про тимчасове призупинення навчання.

У підсумку маємо наступне:

  • температурний орієнтир для ухвалення школами якогось рішення щодо зміни формату чи призупинення занять – мінус 20 градусів;
  • МОН виступає за те, щоб у разі якихось надзвичайних умов адміністрації закладів не скасовували уроки, а переводили дітей на дистанційку;
  • але загалом адміністрації шкіл можуть самі вирішувати, як чинити.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача