UA Рус

Науковці з Полтави виготовляють захисні маски на 3D-принтері

Науковці з Полтави виготовляють захисні маски на 3D-принтері

У Національному університеті “Полтавська політехніка ім.Ю.Кондратюка” на 3D-принтері почали виготовляти захисні багаторазові екрани-маски. Їх роздадуть співробітникам університету, а окрему партію створять для медиків Полтавської інфекційної лікарні.

3D-модель пластикового тримача захисного екрана створив викладач інституту архітектури та будівництва Полтавської політехніки Костянтин Трегубов. Його модель враховує анатомічні особливості людини та надійно тримає захисний екран.

Сировиною для принтера, на якому друкують маски, є спеціальні  термопластичні нитки. Перед початком роботи принтер розігрівається до 250 градусів і друкує екран шар за шаром. Завдяки багатошаровості волокон, виріб можна дезінфікувати та використовувати повторно.

“Екран-маска захищає не лише слизову очей, а й шкірні покриви, які залишаються відкритими під час носіння звичайної індивідуальної маски. Використовуємо свої ресурси з максимальним результатом і робимо свій внесок в охорону здоров’я”, – зазначив ректор Полтавської політехніки Володимир Онищенко.

Джерело

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача