UA Рус

Наміри МОН щодо передачі закладів профосвіти територіальним громадам

04 червня 2021 327 Друк
Наміри МОН щодо передачі закладів профосвіти територіальним громадам

Під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові у Хмельницькому Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що МОН готове до співпраці з органами місцевого самоврядування щодо передачі закладів профосвіти територіальним громадам.

«Зараз в Україні працює 708 закладів професійної освіти. Процеси передачі розпочалися ще у 2016 році та стосуються 635 закладів. При цьому пакети документів до МОН подали менше половини з них (понад 280). Решта просто не має необхідних документів на будівлі та споруди або кадастрових номерів на землю, де розміщується це майно. Стратегічними документами МОН передбачається передача управління та фінансування закладів професійної освіти на місцевий рівень. Отже, маючи чітко визначене завдання, я не даватиму оцінок попереднім управлінцям, а лише констатую, що в питаннях держмайна закладів освіти потрібно навести лад. Зараз там повний хаос», – зауважив очільник МОН.

Сергій Шкралет наголосив, що на виконання указу Президента щодо передачі державних закладів професійної освіти в комунальну власність, МОН надіслало зауваження й рекомендації 12 областям. Решта областей отримають відповідні документи найближчим часом.

Підпишіться на email розсилку!

Міністр зазначив, що готовий до діалогу з очільниками облдержадміністрацій та міст щодо передачі на місцевий рівень закладів професійно-технічної освіти.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача