UA Рус

На своєму місці: як учні-волонтери та викладачі профтехів наближають перемогу

24 червня 2022 522 Друк
На своєму місці: як учні-волонтери та викладачі профтехів наближають перемогу

В умовах війни Україна потребує рук кваліфікованих робітників на кожному кроці. Заклади професійної освіти продовжують готувати професіоналів для розвитку громад і долучаються до волонтерства. Досвідчені майстри та професійно підготовлені учні готують гарячі обіди, сухі пайки, виготовляють консервацію та напівфабрикати, надають допомогу в обробленні металу та виготовленні необхідних виробів, плетуть маскувальні сітки, ремонтують автомобілі, шиють одяг. Сьогодні розповідаємо історії відважних вчителів і учнів профтехів, які змогли поєднати навчання та викладання з наближенням перемоги на своєму фронті.

За три місяці війни учні та викладачі львівських профтехів безоплатно полагодили 35 авто для захисників і волонтерів. Заклади Львівщини почали активно співпрацювати з військовими ще в 2014 році, відтоді волонтери відновлюють машини для ЗСУ.

«Від початку повномасштабної війни заклади профтехосвіти активно допомагають. Пригадується ситуація, коли волонтери їхали в Київ. Довкола точилися бої, а в них поламався бус. Завдяки фахівцям закладу профтехосвіти на ранок авто було на ходу. Таких прикладів за три місяці десятки, а від 2014 року – сотні», – розповідає начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійної освіти Львівської ОДА Іван Пикус.

У Чернівцях здобувачі освіти, викладачі та навіть батьки учнів Вищого професійного училища №3 замість одягу шиють військову амуніцію – шеврони, аптечки, плащі та ноші. Ще наприкінці лютого волонтери створили близько 6 тис. шевронів для українських воїнів. Тепер до училища часто надходять замовлення на нашивки для ЗСУ з інформацією про військового – групою крові, іменем і прізвищем.

«У довоєнний час ми займалися освітньою діяльністю, але 24 лютого війна внесла корективи – перейшли на дистанційну форму. Відновили виробничу практику на підприємствах міста та області, тепер наші учні шиють амуніцію для різних підрозділів ЗСУ», – розповідає директорка навчального закладу.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Фото: city-adm.lviv.ua.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача