UA Рус

На своєму місці: все більше студентів-добровольців стають на захист України

12 червня 2022 727 Друк
На своєму місці: все більше студентів-добровольців стають на захист України

Кількість українських студентів-захисників зростає кожного дня. Все більше здобувачів приймають свідоме рішення обороняти свободу, незалежність і честь України.

За словами ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки, багато студентів закладу проходять службу у ЗСУ, Нацгвардії та Прикордонних військах.

«Таким студентам буде надано індивідуальний графік навчання, щоб вони після нашої перемоги спокійно склали екзамени та продовжили навчання», – зазначив ректор.

Викладач Вінницького торгово-економічного інституту розповів про нетиповий захист диплому. Студент Михайло в зоні бойових дій захищав не тільки всю країну, а й випускну роботу.

«Зважаючи на всі обставини, була спокуса «автоматом» поставити», – зізнається викладач, проте переконує, що жодних поступок студентові не робив.

26-річний студент-політолог Національного університету «Острозька академія» Дмитро відважно обороняв Україну на території заводу «Азовсталь». Захищати країну вирушив після Революції Гідності – спершу вступив до лав Національної Гвардії України, а згодом приєднався до полку «Азов». Хобі захисника – фотографія. Його називають голосом і очима маріупольського заводу, саме Дмитро є автором вражаючих і щемливих фото поранених бійців у польовому шпиталі, які облетіли весь світ.

«Коли я робив ці кадри, то сподівався побачити біль і слабкість, а побачив сміливість і непохитність, силу всміхатися й жартувати, навіть про свої поранення. Це досить специфічний гумор, армійський, але сам факт дає надію», – розповідав Дмитро в одному з інтерв’ю.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача