UA Рус

МОН затвердило 12 погоджених НАЗЯВО стандартів вищої освіти

25 квітня 2019 1206 Друк
МОН затвердило 12 погоджених НАЗЯВО стандартів вищої освіти

Міністерство освіти і науки затвердило 8 стандартів бакалаврського рівня вищої освіти та 4 – магістерського, які були погоджені Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) 28 березня 2019 року. Накази про затвердження відповідних документів підписано 24 квітня 2019 року.

Стандарти вводяться в дію з 2019/2020 навчального року. Тож їх вимоги  мають бути враховані закладами вищої освіти під час розроблення нових освітніх програм та навчальних планів. Водночас, затверджені раніше документи закладів вищої освіти щодо освітнього процесу залишаються чинними і діють до завершення навчання тих студентів, які були зараховані до затвердження відповідних стандартів. Проте заклад самостійно приймає рішення про оновлення вже існуючих освітніх програм відповідно до стандарту.

Крім того, зазначаємо, що норма стандартів щодо визнання та перезарахування кредитів ЄКТС, отриманих в межах попередньої освітньої програми підготовки молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста) (прийом на навчання до закладів вищої освіти на другий (третій) курс або на перший курс (зі скороченим строком навчання) застосовуватиметься під час вступної кампанії 2020 року.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача