UA Рус

МОН: продовжується програма "Гідність дитини"

28 листопада 2019 1047 Друк
МОН: продовжується програма Гідність дитини

Уряд продовжить програму «Гідність дитини», за якою проходить облаштування теплих туалетів у школах, де їх досі немає. Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів.

Для цього з державного бюджету на місця спрямують 44,3 млн гривень.

За словами міністра освіти Ганни Новосад, ситуація, коли у ХХІ столітті учні шкіл не мають доступу до теплих туалетів є неприйнятною.

«Однак позитивним є те, що ми зрушили проблему з місця і вже маємо перші результати. Приміром, упродовж 2019 року за даними органів місцевої влади у школах має бути обладнано 848 внутрішніх вбиралень. І наступного року ми зможемо ще створити їх у школах, які не отримали допомоги у 2020-му», - сказала міністр освіти і науки.

Планується, що створення теплих вбиралень проходитиме на засадах співфінансування з місцевою владою. Однак обсяг додаткових інвестицій, які мають докласти до державних коштів місцеві органи самоврядування, буде різним. Зокрема, рішення уряду передбачає, що не менш як 30% суми на облаштування туалетів мають додати Київ, міста обласного значення, об'єднані територіальні громади з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області.

Райони та об'єднані територіальні громади фінансуватимуть не менш як 10% необхідних коштів для облаштування шкільних туалетів.

Села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення, братимуть участь у фінансуванні обсягом не менш як 5% від необхідних коштів.


Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача