UA Рус

Мінкультури презентувало чарівну різдвяну казку «Украдений місяць. Кум»

Мінкультури презентувало чарівну різдвяну казку «Украдений місяць. Кум»

Міністерства культури та інформаційної політики презентувало нову українську різдвяну казку про козаків, Святвечір, добро, колядників та сімейні традиції «Украдений місяць. Кум».

Світова прем’єра українського анімаційного фільму «Украдений місяць. Кум» відбулася в листопаді на міжнародному кінофестивалі у В’єтнамі в місті Ханой. Від початку повномасштабної війни з рф головний художник фільму Борис Денисевич знаходиться в лавах ЗСУ та захищає країну від ворога.

Дія відбувається в українському селі, яке живе тихим та спокійним життям. Козак Василь разом із дітьми лагодить Різдвяну зірку, щоб ввечері привітати хрещених батьків колядками. Дружина Василя, Катерина, порається біля печі, готує святкову вечерю.

Підпишіться на email розсилку!

Козак-характерник Кум живе самотньо, осторонь від громади. Ніхто, в селі не знає, ким він був і звідки сюди прийшов. Кремезна статура Кума і його відлюдність викликають острах у дорослих жителів села, але не в дітей. Діти відчувають, що козак ретельно приховує від людей якусь свою таємницю. Але їм скоріше цікаво, аніж страшно. Насправді колись давно...

Переглянути мультик можна за посиланням.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача