UA Рус

Мінцифри планує оцифрувати програму для учнів середньої та старшої школи

12 квітня 2021 329 Друк
Мінцифри планує оцифрувати програму для учнів середньої та старшої школи

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що у 2021 році планують оцифрувати програму для середньої та старшої школи і запустити мобільний застосунок «Всеукраїнська школа онлайн».

Пандемія спричинила стрімку цифровізацію всіх сфер життя. Новою реальністю для всіх учасників навчального процесу став новий формат навчання – дистанційний режим. У зв’язку з цим Мінцифри створюють всі необхідні умови для надання можливості отримувати всі знання онлайн.

Як зауважує віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров великою популярністю серед школярів користується платформа Всеукраїнська школа онлайн, до якої вже приєдналося понад 155 тисяч слухачів. Такий сервіс, який містить відеоуроки, матеріали та тести з 18 шкільних дисциплін, створює однаково рівні можливості та доступність до якісного та безкоштовного навчання.

Наразі Міністерство працює над створенням мобільного застосунку сервісу, тому дітей слід навчати користуватися цифровими технологіями вже з початкових класів. З цією метою до шкільної програми необхідно внести вивчення такого предмету, як цифрова грамотність або інтегрувати його в інформатику.

Підпишіться на email розсилку!

Також Міністр повідомив, що найближчим часом планується оцифрування програм для середньої та старшої школи з основних предметів, що надасть змогу учням 5-11 класів переглядати уроки в режимі реального часу, які з’являтимуться щотижня.  

Михайло Федоров зазначив, що нові цифрові інструменти можна використовувати для навчання під час карантину, з метою надолуження пропущеного матеріалу через відсутність на уроках тощо. Для педагогів створені методичні рекомендації для організації та проведення дистанційного та змішаного навчання з використанням контенту платформи. З ними можна ознайомитися в новоствореному «Кабінеті вчителя ВШО». За допомогою нового цифрового інструменту педагог зможе відстежувати успішність кожного учня та влаштовувати дискусії.

 

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача