UA Рус

Медики закликають переводити на дистанційне навчання молодшу школу

06 квітня 2021 482 Друк
Медики закликають переводити на дистанційне навчання молодшу школу

З 3 квітня у деяких регіонах країни запроваджені посилені карантинні обмеження, забороняється відвідування дитячих садків та закладів загальної середньої освіти. Навчальний процес повністю або частково переходить на дистанційний формат.

Школярі шкіл в регіонах, які потрапили до «червоної» зони, навчатимуться в режимі онлайн, куди потрапила Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька, Чернігівська області та Київ. Лише в Одеській, Івано-Франківській та Закарпатській областях учні 1-4 класів навчаються в традиційному очному форматі. В цих регіонах продовжують працювати заклади дошкільної освіти.

Рішення щодо переходу на дистанційний або змішаний формат навчання навчальні заклади в регіонах, які потрапили до «помаранчевої» зони, приймають самостійно. Це стосується Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Черкаської області.

Підпишіться на email розсилку!

У Харкові лише учні 5-11 класів перейшли на дистанційний формат. Школярі молодшої школи навчаються в традиційному режимі. Продовжують роботу також дитячі садки. В інших містах Харківської області учнів 1-11 класів перевели на дистанційний режим. Така ж ситуація спостерігається в Полтаві, Запоріжжі та Вінниці.

Лікарі закликають переводити на дистанційній формат не лише учнів середньої та старшої школи, а також молодших школярів, оскільки дітям складно дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, що підвищує ймовірність інфікування членів сімей. Вони переконують, що через тісні контакти діти інфікують одне одного і вчителів, а потім ідуть додому, та розповсюджують захворювання на дорослих. Сімейні контакти дають дуже високий рівень інфікування, на відміну від тимчасових десь в супермаркеті або торгівельному центрі.

Водночас директорка Департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян наголошує, що учнів початкових класів не можна переводити на дистанційне навчання, оскільки вони найбільше потребують контакту з вчителем. До того ж для навчання вдома необхідна безпосередня участь дорослого, а в більшості сімей батьки працюють, і не мають можливості залишатися з дитиною вдома. Вона зауважує, що учнів молодшої школи можна переводити на дистанційний режим лише за надзвичайних обставин.  

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача