UA Рус

Куди ведете країну?! - Лілія Гриневич

Куди ведете країну?! - Лілія Гриневич

Підірвати реформу Нова Українська школа, згорнути усі нові механізми фінансування науки, припинити модернізацію професійно-технічної освіти і це ще не все - такий підхід уряду до секвестру бюджету 2020!

З 2018 року стартувала реформа шкільної освіти і щороку супроводжувалася реальними інвестиціями. Обсяг різних цільових субвенцій у шкільну інфраструктуру в 2017 році склав 1 009,5 млн грн, 2018-го року – 2 509 млн грн, а в 2019 році – 3 886,3 млн грн. Практика довела, що саме так можна стимулювати позитивні результати, а не просто «говорити про підтримку реформ».

Скасування у 2020 році субвенції на НУШ (1 500 млн грн) на обладнання і підвищення кваліфікації вчителів початкові школи - це підрив довіри до реформи і неможливість її справжнього впровадження!

Два попередні роки ми працювали над новими інструментами фінансування науки, серед яких грантове фінансування Національного фонду досліджень і програма підтримки пріоритетних напрямів наукових досліджень - секвестр їх скасовує!

У 2017 році ми запровадили щорічну субвенцію на створення професійно-технічних навчально-практичних центрів, за рахунок якої йде осучаснення обладнання в профтехосвіті - секвестр її скасовує!

У 2020 так і не спромоглися запровадити зміни в оплаті праці дошкільників і молодих вчителів, запропоновані нашим урядом. Вирішили хоча б надати субвенцію на підтримку молодих вчителів - секвестр її скасовує!

Куди ведете країну?!

Лілія Гриневич

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача