UA Рус

Корисні відеоігри для дітей різного віку

Корисні відеоігри для дітей різного віку

Не можна однозначно стверджувати, чи шкідливі відеоігри для дітей. Все залежить від кількості часу, який проводить дитина в ній.

На думку педіатрів не слід використовувати електронні носії дітям віком до 1,5 року. Малечі від 2 до 5 років можна давати гаджет не більше, ніж на 1 годину в день, і бажано для перегляду мультфільмів. Від частого тримання телефону в руках у дитини може розвитися синдром зап’ястного каналу, що призведе до больового стану, оніміння та послаблення хватки.  Для дітей більш старшого віку слід встановлювати певні правила та обмеження щодо використання електронних носіїв.

В мережі інтернет існує безліч ресурсів з онлайн-іграми. Але не всі вони можуть бути корисними для дитини. Слід обирати ігри, які розвивають певні навички та вміння, допомагають зосередитись. Вони не повинні бути дидактичним та рутинними.

При виборі корисної гри слід дізнатись, хто є її розробником, які здібності вона розвиває, чи були проведені певні дослідження щодо її безпечності та користі. Батькам слід звернути увагу, наскільки активно додаток прагне зібрати інформацію про дитину, насиченість його спливаючи вікнами для оновлення. Дорослому рекомендується спочатку спробувати самому пограти в гру, щоб виявити всі її переваги і недоліки.  

Для дошкільнят можна запропонувати наступні розвиваючи ігри:

  • Абетка для дітей, яка допоможе швидко вивчити букви.
  • Розмальовка та розфарбовка для дітей Smart Grоw – набір міні-ігор, що складається з пазлів, ігор на запам’ятовування цифр, тварин, рослин, планет, логічних вправ та цікавих завдань для розвитку дрібної моторики.
  • Learnіng Games fоr Tоddlers – візуальний набір геометричних фігур, з яких необхідно зібрати різні предмети.
  • LEGO DUPLO World – збірка цікавих ігор за участю будівель, тварин, транспортних засобів, що направлена на розвиток уяви та творчого потенціалу у дитини.
  • Хто у горах? – захоплива мандрівка з улюбленими тваринами, що дозволить дитині пізнати навколишній світ, опановуючи елементи лічби, вивчаючи тварин та рослини.
  • Всяка-музяка – караоке-гра, що складається з відомих народних пісень, виконаних Андрієм Кузьменко та його гуртом у сучасному аранжуванні.

Для дітей молодшого шкільного віку корисними будуть такі варіанти:

  • Українські загадки складаються з 500 питань, на які необхідно дати правильні відповіді та скласти слово.
  • Dinosaurs for kids : Archaeologist – Jurassic Life – захоплива пригода, в якій дитина може відчути себе в ролі археолога та дізнатися таємниці стародавніх часів.
  • Animal Jam – онлайн-пригода, що дозволить ознайомитись з навколишнім світом.

Список корисних додатків для підлітків:

  • WOW – онлайн-кросворд, що дозволить поглибити власний словесний запас українських слів.
  • National Geographic Challenge – гра-вікторина, що складається з питань по географії та  світової історії.
  • World Rescue пізнавальна гра-стратегія, направлена на пізнавання різних екологічних проблем у світі та пошук методів їх вирішення.

Не зважаючи на рівень користі онлайн-гри, вона ніколи не буде мати перевагу над очним спілкуванням дитини і батьків. Але для розширення світогляду дитини та надання їй можливості опанувати нові навички і вміння, слід обирати корисні, пізнавальні та безпечні ресурси, що підтверджено відповідними дослідженнями в даній сфері.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача