UA Рус

Корисні функції месенджерів в дистанційному навчанні

Корисні функції месенджерів в дистанційному навчанні

Для спілкування між собою сучасні діти використовують різні месенджери, через які телефонують один одному, відправляють повідомлення, листи, аудіо- та відеоматеріали. Які функції месенджерів можна використовувати в дистанційному навчанні, що здивує та зацікавить учнів і стане кращим мотиватором для здобування знань.

Заповнення пропусків

Учням у повідомленні надсилається текст, що відповідає певній тематиці пройденого матеріалу, в якому пропущені деякі слова, що замінені знаком «_». Діти мають заповнити пропуски та переслати правильні відповіді у повідомлені.

Виправ помилку

Учням у повідомлені надається текст, в якому допущені лексичні, граматичні чи орфографічні помилки. Вони мають їх знайти та пояснити свій вибір у відповіді.

Онлайн-інтер’ю

Вчитель робить аудіо запис, в якому озвучує питання з пройденої теми. Матеріал надсилається дітям, які мають таким же чином відповісти на запитання.

Аудіо- чи відеощоденник

Учням можна запропонувати виконати лабораторний експеримент чи дослідження в домашніх умовах. Виконуючи його школяр має зробити аудіо чи відео-запис з відтворення проведеного завдання. Його можна передавати однокласникам, порівнюючи результати.

Підпишіться на email розсилку!

Відеопрезентація

Кожен учень має записати відео презентацію на 1-2 хвилин, під час якої освітити питання обраної теми. Це може бути опис власного хобі, улюбленого місця чи знатної події. Відеоматеріал надсилається вчителю та однокласникам, які пишуть свої коментарі.

Голосування

За допомогою месенджеру можна провести серед учнів голосування щодо певного заходу чи події.

Опис процесу

Дітям пропонується для вирішення задача чи вправа. Учні мають її розв’язати та записати кожний етап процесу із розміщення фото.

Інструкція

Вчитель надає учням чіткий алгоритм певних дій, які вони мають виконати. Діти записують селфівідео з відтворенням всіх положень інструкції.

Напиши історію

Вчитель надсилає кожному учневі три смайлики. Вони мають скласти розповідь, використовуючи три слова чи поняття, що відображають ці смайлики.   

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача