UA Рус

Компанія «Google» передасть українським освітянам 50 тисяч хромбуків

06 жовтня 2022 743 Друк
Компанія «Google» передасть українським освітянам 50 тисяч хромбуків

В межах підписаної з компанією «Google» угоди щодо забезпечення комп’ютерною технікою українських вчителів розпочато постачання хромбуків. Водночас кількість девайсів  буде збільшена з 43 тис. ноутбуків «Chromebook» до 50 тис. пристроїв.

 10 тис. хромбуків вже доставлено в перші області, а саме:

  • Дніпропетровська – 3 647;
  • Донецька – 1102;
  • Херсонська – 761;
  • Чернігівська – 2273;
  • Сумська – 1774.

В МОН наголосили, що частину пристроїв, а саме 120 одиниць, отримали й педагогічні працівники Луганської області, які нині працюють і проживають на Дніпровщині як тимчасово переміщені особи. Забезпечити ноутбуками решту педагогічних працівників планують протягом осені цього року.

Підпишіться на email розсилку!

З метою опанувати необхідних цифрових компетентностей та освоєння нових девайсів, для українських педагогічних працівників МОН разом з компанією «Google» проведуть навчання за допомогою серії семінарів і онлайн-матеріалів, зокрема щодо використання Google Workspace for Education. Однією з таких можливостей є онлайн-курс «Цифрові інструменти Google для освіти», проходження якого доступне протягом 2022-2023 навчального року для освітян усіх рівнів на безоплатній основі.

Також компанія «Google» надає ЮНЕСКО 1,2 млн євро для здійснення навчання 50 тис. педагогічних працівників на здобуття психосоціальних навичок для забезпечення підтримки ментального здоров’я їхніх учнів. Це є частиною загальної підтримки, яку надає компанія та співробітники «Google» у розмірі понад 40 млн доларів США грошової допомоги та 5 млн доларів у вигляді пожертв для гуманітарних проєктів.

Також 250 університетам і коледжам надано безкоштовний доступ до преміальних функцій Google Workspace for Education протягом шести місяців. 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача