UA Рус

Карта професій у громадському секторі: для молоді презентували буклет і заняття про кар’єру

Карта професій у громадському секторі: для молоді презентували буклет і заняття про кар’єру

26 вересня на всеукраїнському форумі “МолоДійТе” у Тернополі платформа Career Hub Центру “Розвиток КСВ” за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міністерства молоді та спорту України презентували посібник для молоді «Твоє майбутнє у громадському секторі», а також матеріали занять для учнів 5-11 класів в межах всеукраїнського проєкту “Карта професій”.

 

Посібник та заняття про кар’єру та професії в громадському секторі допоможуть молоді краще зрозуміти сферу та обрати напрям. З буклету «Твоє майбутнє у громадському секторі» можна дізнатися про:
 

  • особливості громадської діяльності в Україні та світі;

  • основні професійні напрями та кар’єрний шлях;

  • надихаючі історії успіху представників/ць провідних організацій;

  • де навчатися і як почати кар’єру;

  • корисні матеріали та посилання. 

 

Розроблені заняття допоможуть вчителям, практичним психологам та молодіжним працівникам розповісти про професії громадського сектору в інтерактивний спосіб. Наприклад, провести обговорення, показати відео-ролик або презентацію з цікавими фактами про громадську сферу або ж провести практичну гру для підлітків

 

Тарас Деркач, координатор проєкту Career Hub каже, що важливо, аби більше молоді, обираючи професію, звертали увагу на користь суспільству, яку вони приносять своєю діяльністю. 

 

“Буклет про кар’єру і професії в громадському секторі, який ми розробили спільно з нашими партнерами - дуже важливий. Платформа Career Hub намагається сприяти тому, аби молодь свідомо обирала професію, розвивала навички та будувала успішну кар’єру в Україні. А свідомий вибір можна зробити лише тоді, коли маєш розуміння сфери, в яку йдеш”. 

 

Світозар Ніцполь, координатор проєкту «U-Report» ЮНІСЕФ Україна наголосив, що міжнародним організаціям дуже важливо підтримувати напрямок профорієнтації та працевлаштування. 

 

“Ми розуміємо, що впливати на зміни в Україні молодь може через роботу або в державному секторі, або в громадському. За результатами опитування, яке ми провели, 40% молоді має позитивне ставлення до роботи в громадській сфері. Ми побачили, що для молодих людей важливим є не тільки отримувати зарплату, а й впливати на соціальні зміни”. 

 

Буклет стане в нагоді не тільки учням та батькам для свідомого вибору професії, а й вчителям/кам та молодіжним працівникам/цям, щоб проводити ефективну профорієнтаційну роботу з підлітками. 

 

Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України: “Я впевнена, що громадська діяльність - це певний виклик в житті і кожна людина має пройти цей шлях, щоб зрозуміти, що немає нічого неможливого. Адже громадські діячі це люди, які знають і вміють багато всього. В буклеті можна ознайомитися з чудовими історіями, які дуже мотивують та надихають”. 

 

Буклет та уроки розроблені в рамках всеукраїнського проєкту «Карта професій» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні і Міністерства молоді та спорту України. Проєкт “Карта професій” має на меті допомогти щколярам/кам та молоді зрозуміти різноманіття професій, важливі навички та кар’єрний шлях зі школи до реалізації в обраній галузі. 

 

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

Презентація за посиланням: 

https://drive.google.com/file/d/1Qykqj2e4pI3EcX-iAUEglnIzeZUOnxbk/view?usp=sharing 

 
Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача