UA Рус

ГО #stop_sexтинг запускає подкаст для батьків "Хороших батьків не блокують"

09 червня 2023 326 Друк
ГО  #stop_sexтинг запускає подкаст для батьків Хороших батьків не блокують

Цифровий світ приніс багато можливостей, водночас він таїть в собі небезпеку й ризики. Особливо це стосується дітей. Тому батьки мають бути особливо пильними та мати розуміння, як говорити з дитиною про небезпеку в інтернеті.

Команда громадської організації #stop_sexтинг у співпраці зі студією подкастів The Ukrainians Media запускають подкаст «Хороших батьків не блокують», покликаний допомогти батькам знаходити рішення у непростих життєвих ситуаціях. 

Ведуча запису засновниця #stop_sexтинг Анастасія Дьякова разом з експертами розбере непрості реальні ситуації, в які потрапляють батьки, та відповість на найпоширеніші питання. Що робити, якщо ви застали дитину за переглядом порно, як говорити з донькою, яка спілкується в інтернеті з таємним хлопцем, чи можна читати листування дітей у соцмережах та коли купувати перший гаджет?

Перша серія буде доступною 15 червня у всіх соцмережах #stop_sexтинг. Вона присвячена негативному впливу воєнного контенту на дітей. Для цього епізоду запрошено експерта – психологиню Катерину Гольцберг.

Підпишіться на email розсилку!

Планується створити 10 серій на актуальні теми, що турбують більшість батьків та отримати експертну думку щодо розвязання ситуації.

У #stop_sexтинг надають поради, що можуть зробити батьки, щоб захистити дитину:

1.Час без гаджета. Домовтеся снідати та/або вечеряти без гаджетів та один день на тиждень (наприклад, неділю) проводити офлайн. Це правило має стосуватися не лише дітей, а й дорослих — сім'я не відривається на телефони та планшети, а проводить час лише разом.

2.Укладіть із дитиною «Сімейну угоду» про правила користування інтернетом. Пропишіть, де можна використовувати гаджет (поза ванною кімнатою, наприклад, оскільки там діти можуть робити оголені селфі), як довго можна користуватися, де заряджати (поза спальнею), який час дня та тижня ми проводимо зовсім без гаджетів (наприклад, з 21 до 7 ранку, у неділю). Приклад такої угоди можна знайти на сайті.

3.Бесіди про небезпеку спілкування з незнайомцями у мережі. Важливо навчити дитину, що у мережі можна спілкуватися лише з людьми, яких вона знає у реальному житті. Що робити, якщо незнайомець пише у соціальних мережах? Краще не відкривати це повідомлення. Видалити його. Налаштувати профіль так, щоб незнайомі люди не могли писати дитині та залишати коментарі. Також можна заблокувати користувача або поскаржитися на нього, якщо той нав'язливо намагається налагодити контакт із дитиною.

Посилання на проєкт #stop_sexтинг:

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача