UA Рус

ГО #stop_sexтинг представила оновлений освітній портал для дітей та підлітків

04 червня 2023 398 Друк
ГО #stop_sexтинг представила оновлений освітній портал для дітей та підлітків

Громадська організація #stop_sexтинг запустила оновлений освітній портал для дітей та підлітків, що допоможе ознайомитися з темою онлайн-ризиків та в ігровому форматі дізнатися, як себе захистити. На порталі описано алгоритм дій для дитини, що стикнулася з проблемами в інтернеті та надані контакти для допомоги.

На сайті stop-sexting.in.ua (обрати «Підліток») діти та підлітки можуть знайти відповіді на найпопулярніші питання про безпеку в інтернеті, наприклад, що робити, якщо дитину просять надіслати відверті фото чи відео, що робити, якщо дитину шантажують, як видалити небажане фото з інтернету та багато інших.

Для більшої інтерактивності на порталі представлено короткометражний фільм про безпеку в інтернеті «Онлайн - секрети Open Kids», у якому взяла участь поп-група Open Kids та мультфільм «Хаппі та її суперсила» для молодших відвідувачів сайту. 

Підпишіться на email розсилку!

За кнопкою «Грати» діти та підлітки можуть завантажити першу у світі віртуальну реальність про безпеку дітей в інтернеті “«(Не)дитячі онлайн-стосунки»”. У квесті вони можуть крок за кроком відтворити історію про небезпечну ситуацію в інтернеті. Під час подорожі у віртуальний світ дитина опиниться у кімнаті підлітка, який постраждав від спілкування в інтернеті, зможе дослідити його досвід та спільно із ним прийняти рішення про подальші дії, що можуть вплинути на все життя.

Контакти допомоги для дитини:

  1. Діти можуть звернутись по допомогу за телефоном 1545 (далі обрати «3») – дзвінки безплатні та анонімні, лінія працює цілодобово.
  2. Поговорити з психологом #stop_sexтинг конфіденційно та безплатно у телефонному форматі чи онлайн. Для отримання підтримки потрібно заповни коротку форму.
  3. Чат-бот допоможе дізнатися план дій в різних ситуаціях в інтернеті та запропонує варіанти розв'язання питань.
  4. А на порталі повідомлень IWF про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми, можна надіслати посилання на контент такого характеру, який ви виявили в інтернеті. Так, ви допоможете зупинити поширення контенту, а спеціалісти його видалять з інтернету.
Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача