UA Рус

Двоє українських школярів посіли призові місця на «конкурсі геніїв» ISEF у США

Двоє українських школярів посіли призові місця на «конкурсі геніїв» ISEF у США

Двоє українських школярів – 11-класник з Києва Назар Поночевний та його однолітка з Маріуполя Ольга Харасахал – посіли призові місця на міжнародному науковому конкурсі International Science Engineer Forum (ISEF), що відбувся у США.

Науковий проект Назара має назву "Програмне забезпечення для гармонійного об'єднання відео і музики". В Україні ця розробка стала призером ІІІ етапу "Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України". Назарові вдалося "навчити" комп'ютер "розуміти прекрасне".

"Працювати з Назаром дуже цікаво. Він дуже працьовитий і цілеспрямований; в роботі над  проектом він завжди був головним двигуном, брав на себе головне робоче навантаження - а, мабуть, це і є головною формулою Назарчиного успіху", - каже психолог, методист Національного центру “МАН” Наталія Панасенко.

Маріупольчанка Ольга Харасахал чотири роки працювала в онкодиспансері волонтером і займалася науковою діяльністю. В результаті її досліджень з'явився проект, присвячений новому способу діагностування метастазів меланоми "Вакуумна фільтрація з ДОФА-типуванням як новий метод діагностики циркулюючих пухлинних клітин всіх типів меланоми". Вивченням раку займаються багато вчених, а Ольга розробила метод ранньої діагностики одного з найагресивніших його різновидів (меланобластоми) за аналізом крові.

Загалом Україну представляли вісім молодих науковців. Конкурс ISEF, який називають "конкурсом геніїв", існує від 1950 року. в ньому беруть участь школярі та студенти 13-18 років з усього світу. Конкурсні проекти оцінює компетентне журі. Україна вперше взяла участь у конкурсі у 2004 році. Проекти, які згодом представляються у США, відбирають на національному етапі цього конкурсу – "“Intel Еко-Україна” та “Intel Техно-Україна”. У першому беруть участь проекти з біоінженерії та екології, а у другому – технічні проекти.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача