UA Рус

Довгостроковий початок осінніх канікул: рекомендації МОЗ

13 жовтня 2021 428 Друк
Довгостроковий початок осінніх канікул: рекомендації МОЗ

Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у підтримку пропозиції Міністерства охорони здоров’я пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист до обласних та Київської міської держадміністрацій з пропозицією перенести початок шкільних осінніх канікул з 25 жовтня на 18 жовтня. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Підпишіться на email розсилку!

Він зазначив, що такі дії дозволять стримати в певних відсотках активний епідпроцес, зафіксований на території держави. Скільки можуть тривати осінні канікули наразі невідомо.

«Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати… Питання в тому, що навчальний процес пов’язаний зі збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення», – наголосив міністр охорони здоров’я, який додав, що «зазвичай канікули або призупинення навчального процесу призводить до як мінімум на 15% зниження захворюваності уже через 5 днів після ухвалення цього рішення».

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача