UA Рус

Досягнення нової команди МОН в напрямку професійної освіти

Досягнення нової команди МОН в напрямку професійної освіти

Міністерство освіти і науки продовжує звітувати про досягнення нової команди. Наступна бліц-публікація, яку можна переглянути на офіційному сайті МОН, стосується напрямку професійної (професійно-технічної) освіти.

Для створення на базі 52 закладів професійної освіти 53 навчально-практичних центрів Уряд виділив 100 млн грн. Кошти будуть витрачатися на ремонт приміщень, закупівлю нового обладнання та техніки.

На теперішній час в Україні вже функціонує 145 навчально-практичних центрів, на створення яких Уряд спрямував 250 мільйонів гривень впродовж 2016-2019 років. Також  понад 90 навчально-практичних центрів було відкрито за підтримки соціальних партнерів.

За ініціативи Міністерства освіти і науки України та програми EU4SKILLS був проведений аудит закладів професійно та фахової перед вищої освіти.

З метою забезпечення профорієнтації молоді був організований фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine за підтримки Федерації роботодавців України. Кількість компетенцій була скорочена з 17 до 9 через карантинні обмеження. У фіналі будуть брати участь 90 учасників. Конкурс проходить із дотриманням рекомендацій Головного санітарного лікаря.

Міністерство освіти і науки презентувало План модернізації професійної освіти в Україні, відповідно до якого будуть запропоновані нові механізми для здобуття професійної освіти впродовж життя та визначені сприятливі умови для співпраці стейкхолдерів галузі: закладів освіти, місцевої влади та бізнесу.

МОН розпочало роботу над проектом Стратегії розвитку професійної освіти до 2023 року, завершити який планується до 30 жовтня. Він складатиметься з трьох етапів: вдосконалення системи управління, фінансування, підвищення якості освіти та розвитку співпраці з бізнесом. Робота в цьому напрямі триватиме до 30 жовтня. До 3 листопада проект буде опублікований на сайті Міністерства для громадського обговорення.

З метою професійного розвитку педагогів був впроваджений пілотний проект Skіlls Lab «Навички для успішної кар’єри», в якому взяли участь 58 педагогів із 40 закладів профосвіти Тернопільської, Вінницької, Чернігівської та Хмельницької областей. Курс був розроблений СSR Ukrаine, платформою розвитку кар’єри Cаreer Hub спільно з UNFPА, експертною організацією Центр «Розвиток КСВ», Фондом ООН у галузі народонаселення, за підтримки Міністерства освіти та науки України. Головною метою заходу є освоєння навичок кар'єрного консультування учнів та аналіз ринку праці в країни для розуміння запиту від роботодавців щодо професійного спрямування випускників профтехів.

Міністерство освіти і науки з метою популяризації переваг професійної освіти серед молоді щотижня на сторінках МОН у соціальних мережах Facebook та Telegram публікує пости про робітничі професії, які можна здобути в закладах профосвіти, та інформацію про успішні заклади професійної освіти.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача