UA Рус

Для першачків завезли набори LEGO

09 жовтня 2019 765 Друк
Для першачків завезли набори LEGO

Другий рік поспіль The LEGO Foundation надає безкоштовну допомогу Україні у вигляді наборів LEGO Play Box та Six Bricks для перших класів. Уже цього тижня до України було завезено та розподілено по 10 регіонах 13 вантажівок з наборами LEGO Play Box.

«Ці набори – хороший дидактичний матеріал для наших вчителів. Під них прописані спеціальні методики, які допомагають дітям як засвоювати знання, так і розвивати м’які навички. Це дуже суттєва допомога Україні і ми раді, що маємо такі довірливі та міцні стосунки з партнерами. Реформа “Нова українська школа” – це справа багатьох, і без такої співпраці здійснити її було б надзвичайно важко», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Минулого року загалом було завезено 51 вантажівку з наборами LEGO і цьогоріч розраховують на приблизно такий же обсяг. Завезення наборів до України відбувається у 4 етапи – вересень, жовтень (Six Bricks), листопад 2019 року та березень 2020 року.

Першими цьогоріч набори отримують Вінницька, Житомирська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Черкаська, Чернігівська, Київська, частково Хмельницька області та м. Київ.

Ця співпраця відбувається в межах Меморандуму про взаєморозуміння між МОН та The LEGO Foundation, що був підписаний влітку цього року. Окрім підтримки реформи у початковій школі, він також передбачає поглиблення співпраці між МОН та The LEGO Foundation у дошкільній освіті, вищій педагогічній освіті та післядипломній педагогічній освіті. Також The LEGO Foundation долучається до проведення наукових та моніторингових досліджень у дошкіллі та початковій школі України.

Слід додати, що в Україні працює команда тренерів The LEGO Foundation, які проводять тренінги, навчання та супровід педагогів усіх ланок освіти.  

Джерело

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача