UA Рус

Для дітей створять унікальну безпекову гру «Рятівничок»

Для дітей створять унікальну безпекову гру «Рятівничок»

Сучасні діти багато часу проводять за гаджетами. З одного боку ігровий контент сприяє розвитку дітей, які швидше стають частиною інформаційного суспільства. Однак лише правильне та дозоване за часом використання гаджетів здатне принести відчутну користь. Зміст контенту має контролюватися дорослими, які розуміють ігровий, розвивальний та освітній аспект су­часних технологій.

З метою  формування у молодого покоління компетентностей щодо безпечної життєдіяльності у рятувальників Рівненщини виникла ідея створити безпекову гру для дітей віком 6-12 років на базі платформи Android / iOS.

З цього приводу 10 березня відбулася зустріч за участю представників ДСНС, Голови Рівненської обласної військової адміністрації та IT- компаній, в ході якої був підписаний спільний меморандум разом із рівненськими IT- компаніями та професійним навчальним закладом.

Гра «Рятівничок» складатиметься із 40 безпекових рівнів, які будуть розділені за складністю та необхідними засвоєними знаннями. Гравець є рятівником-новобранцем, який став у ряди ДСНС. Познайомитись з усім йому допомагає робот зі штучним інтелектом С.А.Н.Д.Е.Р.С. (Система автоматичного навчання дітей елементам рятувальної справи). На початку гри гравець має можливість створити власного персонажа, задати йому ім’я, стать та колір форми. В подальшому, колір форми можна змінити через внутрішній магазин.

У ігровому хабі гравцю доступний власний автомобіль, який можна кастомізувати. Під час перегляду відеоматеріалів, гравець буде опрацьовувати навчальний матеріал та знайомитись із правилами безпеки, після чого він отримує виклики на завдання, де йому потрібно застосувати отримані знання. Перегляд освітніх відео збільшує доступну кількість спроб для проходження рівнів.

Підпишіться на email розсилку!

Успішне завершення завдань дозволяє підвищувати звання, дає внутрішньоігрову валюту за яку можна кастомізувати персонажа та дає доступ до нових матеріалів.

Успішне завершення усіх обов’язкових завдань дає доступ до унікального коду, який відкриває можливість екскурсії в реальній пожежній частині.

Кількість врятованих людей використовується як метрика для рейтингу і збільшується за успішне проходження навчання та кількість врятованих людей на рівнях, а також на неї впливає міні-гра про переміщення до локації. Внутрішня валюта використовується для кастомізації персонажу та автомобіля. Кількість валюти залежить від складності рівня, кількості помилок на рівні та кількості спроб, які потрачені на проходження рівня. Усього у грі планується 40 базових рівнів,. Для усіх гравців доступна глобальна таблиця рейтингу, яка дозволяє змагатися у швидкості та успішності проходження гри. При цьому формується два типи рейтингу: за базові рівні та за ендгейм.

Як зауважують розробники гри, освітня розвага в майбутньому буде доповнена іншими безпековими складовими, зокрема з тематик мінної безпеки, надання першої медичної допомоги, виконання правил дорожнього руху.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача