UA Рус

Держава інвестує 150 млн гривень на створення та ремонт спортивних комплексів при школах

12 травня 2019 485 Друк
Держава інвестує 150 млн гривень на створення та ремонт спортивних комплексів при школах

Держава інвестує 150 млн гривень для розбудови спортивних комплексів при закладах загальної середньої освіти. Про це йдеться у постанові від 17 квітня 2019 року № 376, що наразі опублікована на офіційному сайті Уряду.  

 Фінансування спрямовуватиметься на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт нинішніх спортивних залів, приміщень для фізкультурно-спортивних занять, плавальних басейнів, стадіонів, стрілецьких тирів,  стрільбищ, спортивних полів, спортивних ядер, спортивних майданчиків, а також інших відкритих площинних споруд та їх комплексів.

«Будівництво та ремонт об’єктів відбуватиметься на засадах співфінансування, як і більшість наших субвенцій. Отже, для закладів, розташованих у місті Києві, містах обласного значення чи тих, що управляються на рівні області, державний бюджет покриватиме не більш як 70% відсотків витрат. До 90% від вартості проекту держава може профінансувати для закладів, розташованих у районах та в ОТГ. Водночас для шкіл, які знаходяться у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, держава може покрити до 95% витрат на будівництво спорткомплексів», - пояснила Міністр освіти і науки  Лілія Гриневич.

Отримати кошти зможуть:

  • опорні заклади освіти;
  • заклади загальної середньої освіти, розташовані у сільській місцевості з контингентом не менш як 100 учнів;
  • заклади загальної середньої освіти, розташовані у міській місцевості з контингентом не менш як 300 учнів.

Надалі протягом 30 календарних днів від дня набрання чинності відповідної постанови обласні держадміністрації мають направити до МОН клопотання з пропозиціями об’єктів від районних держадміністрацій та виконавчих органів місцевих рад, а також Київської міської держадміністрації.

Розглядатиме їх спеціально створена комісія, до складу якої увійдуть представники МОН, Мінмолодьспорту, Мінрегіону, а також члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. 

Передбачено, що комісія діятиме на засадах відкритості та гласності, незалежності, об’єктивності та обґрунтованості рішень.

Так, упродовж місяця комісія здійснюватиме перевірку та оцінку надісланих клопотань, готуватиме на цій підставі пропозиції щодо переліку комплексів, які отримають фінансування. Водночас враховуватимуться:

  • строки завершення будівництва комплексу, ступінь будівельної готовності та аналіз ризиків, пов’язаних із будівництвом комплексу;
  • обсяги співфінансування з місцевого бюджету та фінансова забезпеченість будівництва комплексу;
  • значущість очікуваного соціального ефекту від будівництва комплексу, реалістичність його досягнення.

Обов’язковими умовами для отримання коштів є належність об’єктів до комунальної власності, наявність земельної ділянки та затвердженої проектної документації, а також забезпечення до них безперешкодного доступу маломобільних груп населення.

Безпосередньо розподіл субвенції між окремими місцевими бюджетами затверджуватиметься Урядом за поданням МОН та за погодженням з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Джерело

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача