UA Рус

"Це неправда, що у фінській школі немає домашніх завдань" - Галина Сергеєва

Це неправда, що у фінській школі немає домашніх завдань - Галина Сергеєва

Галина Сергеєва - українська журналістка, яка наразі живе у Фінляндії.

"Це неправда, що у фінській школі немає домашніх завдань. Дуже навіть є.

Ось, днями Олька закінчила з біології розділ про тіло людини, і підсумковим домашнім завданням було знайти новину під тему кожного параграфа, всього 10 новин, по одному реченню. Ось просто гуглити і вибирати що сподобалося і зацікавило. Неважливо, якою мовою, але найпростіше виявилося шукати англійською.

Наприклад, в Олькиному списку була новина про гормони - про сучасні експрес-тести на гормони, які можна робити вдома. Або - про те, що хвороби печінки впливають на ранню деменцію.

Часу зайняло небагато, але поки знайшла, поки почитала, поки з'ясувала всі незрозумілі терміни - і зараз Олька експерт в останніх наукових новинах.

А до цього у них було домашнє завдання фотографувати природу, одне і те ж місце, припустимо, сквер у дворі, в різні пори року. І під кінець зробити проект що як виглядає.

Підпишіться на email розсилку!

А на фізиці, на темі теплопровідності, вони на уроці ходили в шкільну котельню вивчати труби, а домашнім завданням було поспостерігати, що відбувається з тілом, коли мокрий, припустимо, після басейну, перебуваєш навіть в теплому приміщенні і проаналізувати, чому мерзнеш.

Дуже навіть задають домашні завдання у фінській школі, але вони займають мінімальну кількість часу, і сенс - в тому, щоб знайти, створити щось самому.

Так, Олька нескінченно пише проекти і презентації, нещодавно на суспільствознавство потрібно було написати надихаючу промову на 4 хвилини про важливу проблему, з цифрами і прикладами, Оля писала про поганий синтетичний одяг, який швидко псується, швидко викидається і засмічує планету. І розповідала, як їй все плескали, і це було круто.

Так, домашні завдання є і у молодших школярів, за нашими мірками вони смішні.

Тьома практично нічого не робить вдома, іноді вирішує пару прикладів з математики, а недавно бігав по всій квартирі - домашнім завданням було відшукати в квартирі пледи і покривала, і взяти улюблену книжку, у них був регулярний день читання - вони в класі будували халабуди з ковдр і кожен читав в своєму «будиночку» книжку дві години. Ну, або в гостях у «будиночку» у друга.

Таким чином дітей привчають до читання (окрім того, що майже кожен день їм дається спеціальний час на почитати).

Класні домашні завдання, і я такі хочу. Хочу зібрати ковдри, побудувати халабуду і читати якихось «Віднесених вітром» хоч весь день".

 Галина Сергеєва

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача