UA Рус

Акція протесту освітян щодо належного фінансового забезпечення освітньої галузі

03 грудня 2020 566 Друк
Акція протесту освітян щодо належного фінансового забезпечення освітньої галузі

Сьогодні, 3 листопада 2020 року біля будівлі Парламенту відбувається акція протесту за участі Профспілки працівників освіти і науки проти звуження трудових прав працівників освітньої сфери.

Учасники акції висунули до Уряду ряд вимог щодо розв’язання проблем в освітній галузі. Серед основних є належне фінансове забезпечення сфери освіти, зокрема виконання  положень ЗУ «Про освіту», де передбачено виділення видатків в розмірі не менше, ніж 7% ВВП.

Профспілка також вимагає збільшити посадові оклади педагогів, педагогічних та науково-педагогічних працівників з урахуванням коефіцієнту 1,5, відповідно до раніше погодженої постанови, оскільки виконання норм Постанови від 10 липня 2019 №822 відтермінували до 2022 року.

Учасники акції закликають Уряд не допустити зменшення обсягів субвенції, які схвалені в проекті Державного бюджету на 2021 рік в першому читанні, із забезпеченням у наступному році освітньою субвенцією місцевих бюджетів у повному розмірі.

Освітяни вимагають запровадити обов'язкове державне страхування працівників галузі освіти на випадок захворювання на COVID-19 та спрямувати кошти «ковідного» фонду на фінансування потреб закладів освіти.

Учасники акції також категорично висловлюються проти обмеження трудових прав працівників охорони здоров’я, соціальної сфери, авіабудування, металургії тощо.  

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача