UA Рус

Як розпочався навчальний рік у Канаді - Олександра Журавльова

Як розпочався навчальний рік у Канаді - Олександра Журавльова

Ну ось і розпочався навчальний рік. Напевно, вперше для більшості дітей такий бажаний і такий 'чеканий'.

Всеньке літо управління освіти Калгарі і школа надсилали батькам повідомлення, різні опитування та інформацію про можливі сценарії розвитку подій. Але таки вирішили вчитися за партами. Хоча онлайн навчання теж є. Згідно опитувань, значна кількість сімей стурбовані поверненням в школу, добиранням, контактом з однокласниками і вчителями і тому виявили бажання продовжити навчання онлайн. А це не мало, не багато - 16% учнів.

А ми до школи! Яка вона буде цього року? Стільки правил, застережень і обмежень. Почну з того, що перший тиждень поділили між паралелями:
1 вересня у школу пішли лише 4-ті і 6-ті класи, 2 вересня - 5 і 9-ті класи, третього - 7-мі (тобто ми) і 8-мі класи. В п'ятницю - всі учні (4-9 класи).

Обов'язковими є маски (всюди), санітайзери, миття рук і свої канцтовари (минулі роки дітям в класах роздавали зошити, олівці чи ручки).

Не маємо шафок-локерів. Оце справді незручно, бо залишити куртку, перевзуття чи сумочку з обідом нема де. Omnia mea mecum porto(здається, що так з латині) - все своє ношу з собою.

Не користуються роздягалками на фізкультуру, і шафки-локери там теж зачинені. Доведеться в рюкзак покласти змінну футболку, бо сидіти мокрим після футболу - не варіант. Переодягатись не вимагають, але більшість дітей ходить у спортивному одязі.

Фізкультура надворі, ланч надворі. З фізкультурою зрозуміло, та ще й погода в нас дозволяє, бо переважно суха. Але хотіла б я бачити, як вчора бідні п'яті і дев'яті класи їли на траві свій ланч. В нас був штормовий вітер(20-23 м/с), а для Калгарі - це досить звичне явище.

Батькам у школу зась. Але ми й не дуже ходили, обійдемось. А от як будуть організовані конференції вчитель- батьки?- ще не вирішено.

Знову нові вчителі і нові однокласники. Є діти з минулого 6 класу, і є знайомі 2-річної давності з п'ятого. Це тішить.

Не з усіма обмеженнями згідна, особливо, якщо це спричиняє неабиякі незручності дітям. Але, як тре - то тре. Поживемо - побачимо.

Олександра Журавльова

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача