UA Рус

Восени запрацює інтерактивний “Музей науки”: відвідувачі зможуть покататись на велосипеді з квадратними колесами та побачити 60-кілограмовий кристал

Восени запрацює інтерактивний “Музей науки”: відвідувачі зможуть покататись на велосипеді з квадратними колесами та побачити 60-кілограмовий кристал

Восени у Києві в “Експоцентрі Україна” (ВДНГ) відкриється перший інтерактивний “Музей науки”.

Він створений Малою академією наук разом з агенцією Gres Todorchuk і за підтримки МОН.

В музеї планується показ 120 експонатів та інсталяцій. Відвідувачі зможуть прокотитись на велосипеді з квадратними колесами, побачити 60-кілограмовий кристал, відчути себе космонавтом, роздивитись двометрову голограму, вивчити, з чого складається людський організм й за допомогою доповненої реальності скласти з атомів воду та сіль.

Та це ще далеко не всі цікавинки. Відвідувачі зможуть побачити свій голос, відшукати вихід із дзеркального тунелю з оптичною ілюзією, прогулятись всередині величезної мушлі та роздивитись скляну скелю, яка буде змінювати колір в залежності від того, чи дають відвідувачі правильні відповіді на наукові питання. До речі, стеля буде знаходитись в спеціальній зоні, присвяченій українським науковцям.

Загалом експозиція буде складатись із 7 блоків. В музеї знаходитиметься виставка “Дивна матерія”, яка створена завдяки найвідомішому науково-дослідному центру світу — канадському Ontario Science Center.

Польською компанією Strong Interactions, яка створила Варшавський Центр науки “Коперник”, розроблено виставки “Великі винаходи”, “Людина”, “Акустика” та “Оптика”.

Музей математики в Нью-Йорку надав "Музею науки" один з головних експонатів - трицикл із квадратними колесами. Це один із чотирьох існуючих в світі таких трициклів.

Звісно, в музеї будуть дотримуватись рекомендованих МОЗ заходів безпеки: відвідувачі будуть у масках, кількість відвідувачів буде контролюватись, аби тримати соціальну дистанцію. Експонати та приміщення музею дезінфікуватимуться.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача