UA Рус

11-річний український піаніст переміг на конкурсі у Великій Британії

10 січня 2022 1216 Друк
11-річний український піаніст переміг на конкурсі у Великій Британії

Школяр з Кривого Рогу Олександр Чорний отримав перше місце на міжнародному конкурсі Golden Time Talent, який відбувся у Великій Британії.

Про це повідомляє Суспільне.

11-річний хлопець бездоганно виконав на цифровому піаніно дві джазові композиції – Summertime і Wave. Після цього запис відправили на онлайн-конкурс, що проходить у Великобританії. Відео з виступом переможця дивіться внизу сторінки.

Зазначимо, що минулого року Сашко також вигравав цей конкурс.

За словами хлопця, підготовка до конкурсу тривала протягом місяця. Готував Сашка тато, у минулому теж музикант.

"Займаємось кожен день, не так довго як хотілося б. Півгодини або півтори, - як захоче Сашко", - сказав батько музиканта Олександр.

Сашко розповів, що переймався, через те, що був наймолодшим у своїй категорії на конкурсі, але все одно вірив у свою перемогу.

"Я грав у категорії 11-14 років, там були учасники, яким 13, 14 років. За логікою, у них майстерність, навички трохи кращі", - розповів музикант.

За словами батька Сашка, журі конкурсу, у складі якого були викладачі музики з Європи та видатні діячі культури з різних країн світу, високо оцінили виступ Сашка.

"Члени журі відмітили, що він дуже добре знає, як поєднати високий рівень з експресією і грає дуже впевнено. Також сказали, що Сашко неймовірно відчуває мелодію, а його ритм назвали бездоганним," - розповів батько музиканта.

Займатися музикою Сашко почав майже 6 років тому. Він вихованець криворізької музичної школи №10. Перша вчителька Сашка Ірина Мостовлюк каже, з самого початку розгледіла талант хлопця. У школі його навчають класичному напрямку, а з татом Олександр опановує джаз.

"Сашка до школи привів тато. Хлопцю було 6 років. Він дуже яскраво почав займатись, ярко проявляв свій талант. Вмів охопити достатньо велику кількість репертуару за мінімальний проміжок часу та демонстрував чудові результати", - розповіла Ірина Мостовлюк.

Підпишіться на email розсилку!
За роки навчання у музичній школі, Олександр брав участь у різноманітних конкурсах, як класичного напрямку, так і джазового. Кожного разу хлопець займав призові місця. За словами Олександра, його найголовніша ціль, стати всесвітньо відомим музикантом, та створити власне музикальне тріо.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача