UA Рус

«Реанімаційний Пакет Реформ» закликає повернути історію України до обов’язкових предметів НМТ

29 січня 2023 410 Друк
«Реанімаційний Пакет Реформ» закликає повернути історію України до обов’язкових предметів НМТ

Міністерство освіти і науки України закликали повернути історію України до переліку обов’язкових предметів національного мультипредметного тесту (НМТ).

З такою ініціативою виступила коаліція «Реанімаційний Пакет Реформ», до якої входить 26 громадських організацій. Про це йдеться в заяві організації.

«Вилучення обов’язкового іспиту з історії України під час повномасштабної війни з Росією негативно впливатиме на формування національної свідомості випускників шкіл, а відтак і на національну безпеку в довгостроковій перспективі. Вважаємо, що такий крок направлений проти українського державотворення й формування національної свідомості суспільства. Ці помилки можуть коштувати життя багатьом українцям у майбутньому.   

Історія України – це засадничий предмет, який формує в учнів національну пам’ять, національну свідомість, розуміння важливих історичних процесів та їхніх причинно-наслідкових зв’язків», - зауважують автори звернення.

Підпишіться на email розсилку!

«Симптоматично, що у 2021 році 18% учасників ЗНО не набрали навіть мінімальний прохідний бал з історії України, тобто не мали базових знань про минуле країни, незалежність та територіальну цілісність якої виборюють наші захисники та захисниці», – підсумовує коаліція РПР.

Повний текст звернення читайте на сайті Коаліції РПР.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача