UA Рус

Мінімальний поріг НМТ-2023 становитиме 10%, що є нижчим за поріг вгадування

01 лютого 2023 1095 Друк
Мінімальний поріг НМТ-2023 становитиме 10%, що є нижчим за поріг вгадування

Мінімальний поріг цьогорічного національного мультипредметного тесту становитиме 10% від можливої кількості балів за виконання тестів, що є нижчим за поріг вгадування. Про це розповів Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону.

Міністр зазначив, що навіть встановлення такого мінімального порогу певним чином дисциплінуватиме випускників перейматися якістю навчання та глибиною отриманих знань.

Він також зауважив, що деякі українські виші вже встановлюють власні пороги конкурсних балів з метою отримання якісних вступників оскільки не мають обмежень щодо визначення певного порогу.

Підпишіться на email розсилку!

«Мені дуже подобається стратегія деяких університетів, бізнес-шкіл, не тільки в світі, а вже сьогодні в Україні, коли вся боротьба йде за якість випускника. Хочу привести приклад Київської школи економіки. Київська школа економіки надзвичайно цінує свій власний імідж, вона цінується на ринку праці. На сьогодні у ній встановлюються додаткові порогові бали щодо вступу. І саме це дисциплінує викладацький склад, підвищує якість і цінність самого навчання», – наголосив Сергій Шкарлет.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача