UA Рус

Як швидко повернути дітей до шкільного ритму після канікул: поради для вчителів

10 січня 2022 811 Друк
Як швидко повернути дітей до шкільного ритму після канікул: поради для вчителів

Після тривалих зимових канікул та свят дітям важко повертатися до шкільного ритму. Однак вчителі можуть створити в класі сприятливу атмосферу, яка мотивуватиме учнів до навчання. Для цього можна скористатися дієвими порадами, запропонованими на порталі «Освіта 24».

Підпишіться на email розсилку!
Не слід одразу на першому уроці повторювати попередню програму. Діти буду прагнути поділитися емоціями, розповісти про те, чим займалися на канікулах, послухати розповіді своїх однокласників. Тому варто дітям дати час поспілкуватися та поділитися враженнями.

Гарною пропозицією поділитися спогадами стане створення спільної книги вражень про свята, складеної з окремих сторінок, на яких кожна дитина відтворює свою історії. Доповнити розповіді можна фото, аплікаціями чи малюнками подарунків або місці, що відвідала родина.

Вчитель також може розповісти про власні канікули. Це дозволить відновити контакт та підвищити рівень довіри.

Для мотивації учнів до навчання варто у програмі уроків продумувати цікаві ігри, які допомагатимуть дітям час від часу відволікатися від конкретних завдань.

Можна запропонувати дітям намітити план на майбутнє з наданням обіцянок щодо досягнень на поточний рік. Наприклад, кожна дитина має продовжити речення: «У 2022 році я хочу навчитися…» або «Мої цілі на 2022 рік…».

Зацікавити дітей навчальним процесом після канікул вдасться за допомогою надання можливості застосовувати знання з предмета на практиці.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача