UA Рус

Корисний подарунок на новорічні свята: добірка книг для дітей різного віку

24 грудня 2021 577 Друк
Корисний подарунок на новорічні свята: добірка книг для дітей різного віку

Книга – це неоціненний скарб для людини будь-якого віку, яка відкриває таємниці навколишнього світу, дозволяє поглянути на сторінки історії та уявити майбутнє. Любов до книги прищеплюється з дитинства. Читання розвиває не тільки грамотність та мислення, а й формує особистість дитини. Гарним подарунком для дитини на новорічні свята може стати книга, вибір якої здійснюється з урахуванням вікових особливостей та вподобань дитини. Експерти Українського інституту книги підготували добірку книг для дітей різного віку спеціально для «УЖ».

Підпишіться на email розсилку!
Топ-5 книг для дошкільнят

Книга Стус Тані  «Моя Ба»  - зворушлива історія про те, як цінувати кожні мить поруч з близькими людьми, яка допоможе дітям глибше розуміти власні емоції та почуття. Автор показує, що дітям з раннього віку важливо прищепити  повагу до дорослих, літніх людей, пояснювати чому дідусі та бабусі потребують особливої уваги та розуміння. Це краща історія про сімейні цінності.

Книга Фальковича Григорія «Пароплави та кити» - збірка дитячих віршів з яскравими ілюстраціями та глибоким змістом. Веселі, щирі, позитивні та повчальні коротенькі історії розповідають про те, що з будь-якої складної ситуації можна знайти вихід.

У книзі Саші Войцехівської «Марусині важливі справи» розповідається про дівчинку, яка жила в животику мами та народилася. Автор з чуттєвістю та трепетом передає почуття ненародженої дитини, для якої кожна хвилина неповторна та надважлива.

У книзі Амеліни Вікторії «Е-е-есторії екскаватора Еки» подана цікава збірка кумедних історій про захопливі пригоди найбалакучішого екскаватора в світі, який як справжній герой намагається врятувати світ, але потрапляє в курйозні ситуації.

Книга Жупанової Олени «Читаємо з памперсів»  має поради найкращих книг українського ринку для дітей з пелюшок. В ній написано, чому так важливо читати з дітьми, як саме читати, щоб дитина слухала.

Топ-5 книг для школярів

Книга Касдепке Гжегожі «Велика книга почуттів» допоможе як дітям так і дорослим розібратися з власними почуттями. В книзі зібрані історії про смуток, сором, зневагу, ревнощі, любов, ненависть, чесність, повагу, сміливість, співчуття, страх, почуття вини, а ще розповідь про те, звідки беруться діти, наприкінці кожної з них подані практичні поради для дітей та дорослих. Автор розповідає про різні почуття, вчить їх розрізняти, правильно сприймати та не соромитись свого стану. 

Похід в дитсадок, початок шкільного життя – складні періоди в житті дитини, коли емоції та почуття переповнюють і з ними важко впоратися. За допомогою цінних порад це вдасться набагато простіше.

Книга Кешеля-Ісак Олесі "Непосидючка, який любив бігати" популяризує заняття спортом. В ній в захопливій формі розповідається про біг, любов, дружбу, досягнення, підтримку. Маленький читач дізнається, що таке марафон, як взяти участь в змаганнях, як підготуватися. 

Щира, чуттєва книга Наталії Ясинської «Любов, дідусь і помідори» розповідає про родинні зв’язки, взаємовідношення членів сім’ї та рідних. Це повчальна історія про дорослішання, самопізнання, пошук шляхів для подолання проблем.

Книга Тома Адамса «Молодь діє: 50 дітей і підлітків, що сколихнули світ»  представлена збіркою біографічних історій про талановитих підлітків, які мають бажання зміни світ на краще. В книзі піднімаються важливі теми про дискримінацію, війну, інвалідність, віру. Захоплива історія одночасно дивує, зачіпає і дає поштовх до дій.

Книга Ірини Славінської "#майже_доросла: книжка про дівчат і для дівчат" розповідає про дорослішання дівчат в захопливій формі та з наданням реальних життєвих порад. Авторка через власний досвід допомагає дівчатам зрозуміти себе, знайти себе в цьому світи та навчитися комфортно себе почувати в ньому.

Топ-5 книг для підлітків

Книга Едіт Егер «Вибір» розповідає про зворушливу і водночас трагічну історію життя єврейки Едіт, яка потрапила в Аушвіці, вижила та звільнилася. Це історія самозцілення, яка навчає як пережити скрутні моменти та не втратити себе, як радіти кожному моменту та обирати свій шлях.

Книга авторів Гастінгс Рід, Маєр Ерін «Netflix і культура інновацій» розповідає про залаштунки роботи у стримінговому сервісі, який досягнув неабияких успіхів завдяки унікальній корпоративній культурі. В ній надаються корисні поради, як створити успішну кампанію та впроваджувати в ній інновації.

Драматичний, детективний, гостросюжетний, психологічний роман Роберта Гелбрейт «Бентежна кров» про важку роботу розслідувачів, про сплановані й безжальні злочини та водночас про надію на справедливість та невідворотність покарання.

Стівен Новелла у книзі "Путівник Усесвітом для скептиків" пропонує своєрідну інструкцію для розвитку критичного мислення, без якого сучасній людині не обійтися.

Американська психіатриня Анна Лембке у своїй книзі "Дофамінове покоління. Де межа між болем і задоволенням" описує головні проблеми сучасного суспільства та пропонує шляхи до їх вирішення.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
Теги:
Школа
Місце в рейтингу новин: 4231 місце
Рейтинг: 0 из 5 на основе 0 оцінок
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача