UA Рус

8 способів заохотити дітей читати вдома

20 грудня 2021 2138 Друк
8 способів заохотити дітей читати вдома

Розвиток звички читання протягом усього життя в ранньому віці може допомогти дітям бути успішнішими у навчанні. Завдяки читанню діти можуть розвивати свій словниковий запас і зберігати цікавість до знань. Але що робити, якщо ваша дитина не любить читати?

Про це пише British Council.​​​​​​​

Ось кілька практичних способів заохотити читачів, які не бажають почати.

1. Створіть спеціальний простір для читання

Зробіть його комфортним за допомогою подушок, хорошого освітлення та переконайтеся, що це тихе місце, де вони можуть розслабитися та зосередитися на своїй книзі.

2. Читайте смішні речі!

Усі люблять сміятися, тому знайдіть смішні книжки та будьте готові до них!

3. Читайте що завгодно

Заохочуйте своїх дітей читати меню їжі, дорожні знаки, інструкції... Речі для читання є всюди, і діти почнуть бачити, наскільки корисно вміти читати в усіх цих реальних ситуаціях.

4. Поговоріть зі своїми дітьми про прочитане

Запитайте дітей про книгу, яку вони читають. Хто їхній улюблений персонаж і чому? Чи нагадують їм персонажі чи ситуації когось із знайомих? Показати, що ви зацікавлені в прочитаному, мотивує їх продовжувати читати.

5. Слідкуйте за їхніми інтересами

Якщо ваша дитина любить футбол, їй сподобається книга про футбол. Любить тварин? Нехай вона прочитає деякі факти про тварин. Любить готувати? Заохочуйте її читати рецепти, які вона хоче спробувати. Дітям буде цікаво читати на тему, яка їх вже цікавить.

6. Читайте регулярно

Встановіть розпорядок дня читання перед сном. Читання дітям вголос не тільки сприяє зміцненню зв’язку між батьками і дитиною і розслабляє дітей перед сном, але також, як відомо, допомагає мозку навчатись швидше обробляти звуки і слова.

7. Читайте для задоволення

Щоб розвинути звичку читати, читання повинно приносити задоволення. Не запитуйте дитину про граматику чи значення слів. Нехай вона насолоджується цим заради самої себе. Ви можете допомогти, зробивши відповідний матеріал для читання легко доступним для неї і переконавшись, що це не надто складно для дитини.

Підпишіться на email розсилку!

8. Різноманітність

Різноманітність матеріалу також важлива, коли мова заходить про бажання читати. Є книги жартів, книжки з картинками, комікси, книги з історії, наукові книги, навіть аудіокниги! Переконайтеся, що діти знають, що їм не просто потрібно читати історії. Існує багато книг, тому обирайте!

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача