UA Рус

Як дбати про емоційний та моральний стан дитини: поради для батьків

23 січня 2023 883 Друк
Як дбати про емоційний та моральний стан дитини: поради для батьків

Добігає кінця одинадцятий місяць війни. За цей час українці вимушені були адаптуватися до нових умов життя під звуки повітряних тривог,  очікувань ймовірних ракетних атак і обстрілів. Вже напрацьований певний алгоритм дій в тій чи іншій надзвичайній ситуації. В той самий час рівень стресу людей залишається достатньо високим, що провокує тривожні розлади, депресії, панічні атаки. Тому основним завданням для батьків залишається турбота про емоційний та моральний стан дітей. З цією метою фахівці проєкту «Підтримай дитину» надають декілька дієвих порад.

1. Мінімізуйте перегляд новин з дитиною. В ідеалі, уникайте їх перегляду при дитині. 

2. Говоріть з дитиною. Багато. Постійно. Намагайтеся бути максимально чесними та озвучуйте лише правдиві факти або те, в чому дійсно впевнені і у що вірите самі.

Підпишіться на email розсилку!

3. Діти потребують тактильності. Намагайтеся створити відчуття безпеки: обіймайте дитину; ритмічними, проте не динамічними погойдуваннями рухайтеся вправо-вліво або вперед-назад; можна паралельно з цим погладжувати дитину або намугикувати якусь мелодію. І не важливо скільки Вашій дитині років: 4 чи 12…

4. Не соромтеся говорити зі своєю дитиною про власні почуття та емоції. Ви живі! У Вас є емоції! Ви вчите дитину тому, що проявляти їх - це нормально.

5. Прислухайтеся до дітей. Найчастіше, вони транслюють те, що переживають і відчувають мимовільно. Інколи, самі не розуміючи, що з ними відбувається. Дуже гарно спрацює повторення за дитиною її ж тверджень. Наприклад: «Ти злишся на … Так?», «Ти боїшся, що …» і т.д.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача