UA Рус

Як змінилася вступна кампанія для українців в закордонні університети під час кризи

Як змінилася вступна кампанія для українців в закордонні університети під час кризи

Цього року через несприятливу епідеміологічну ситуацію у світі відбулися суттєві зміни в багатьох сферах життя людини. Не виключенням стала освіта. Для абітурієнтів, які хочуть вступити до європейського університету вступна кампанія супроводжується деякими ускладненнями.

Через карантинні обмеження екзаменаційна сесія цього року в українських школах розпочалася на місяць пізніше. Така ситуація не дозволила деяким абітурієнтам вчасно подати документи на вступ до закордонного університету. Іншим, навпаки пощастило, оскільки ВНЗ дозволили подати деякі з них пізніше.

Обов’язковим документом для вступу до закордонного університету є сертифікат тесту на знання іноземної мови. В цьому році змінилися дати здачі мовних екзаменів. У деяких сертифікаційних центрах тестування не відбулося.

Ще однією перепоною була зміна форми здачі іспитів в європейських університетах. Замість письмового іспиту абітурієнт мав скласти есе. Для деяких вступників це виявилось досить складним завдання.

Ще однією проблемою є епопея з отриманням візи. По-перше, в переліку необхідних документів є атестат, але терміни його отримання змінились. Також в чергу за візою необхідно реєструватись за місяць, але наразі консульство запрошує лише тих громадян, які записалися ще до початку карантину. Навіть якщо встигнеш з поданням документів, строк їх опрацювання складає до двох місяців.

Не зважаючи на безліч ускладнень, з якими стикаються абітурієнти цього року, хто планує вчитися за кордоном, кількість охочих така ситуація не знизила. Оскільки вступники планували цей процес ще до початку пандемії. Але вона може значно змінитися для тих, хто планує вступ до закордонного навчального закладу наступного року. Негативно вплинути на кількість абітурієнтів може також перехід навчання в онлайн-режим. Оскільки основним мотивом для молоді є не тільки можливість отримання диплому європейського зразка, а й здобуття культурного досвіду. А дистанційний формат його істотно зменшує.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача