UA Рус

Як відбувається навчання в умовах пандемії в різних країнах світу

10 вересня 2020 943 Друк
Як відбувається навчання в умовах пандемії в різних країнах світу

Через пандемію короновірусу відбулися певні зміни в організації навчального процесу в закладах освіти. В різних країнах світу існують свої особливості, не зважаючи на це всі протиепідемічні заходи і обмеження вживаються з метою запобігання поширенню інфекції та убезпечення від неї всіх учасників освітнього процесу.

В США навчання відбувається в різних форматах. Учні молодших класів можуть здобувати знання у школі 5 разів на тиждень або лише в дистанційному режимі. Школярі старших класів навчаються за гібридною моделлю, яка передбачає відвідування школи впродовж 2-3 днів на тиждень. Решта часу відводиться на дистанційне навчання.

В кожному класі парти розміщені на відстані 2 м одна від одної. В приміщенні знаходиться санітайзер для дезінфекції рук. На стінах та підлозі нанесені відповідні нагадування щодо необхідності носіння захисних масок та частого миття рук.  Обов’язковим правилом є дотримання соціальної дистанції. Учням заборонено користуватися особистими шафами для запобігання скупчення великої кількості дітей в одному місці. Всі речі вони тепер носять з собою.

В приміщенні школи відключені всі питні фонтани. Натомість розміщенні наповнювачі, що дозволяють учням в разі необхідності набирати воду у власні пляшки.

У Боснії та Герцеговині навчання відбувається з дотриманням всіх вимог. Діти перебувають в класах та коридорі в захисних масках, знаходяться один від одного на безпечній дистанції.

Навчальний процес у Сербії відбувається в дистанційному режимі. Учні будуть відвідувати школу лише в дні, коли необхідно буде писати контрольні роботи чи складати усні тести.

У Великобританії навчальний процес відбувається в школі зі створенням так званих «класних мінімізує контактування дітей між собою з різних класів. Діти, викладачі та працівники школи мають бути у захисних масках, окрім учнів молодших класів.

В Іспанії всі учасники освітнього процесу мають бути в масках. Учні молодших класів не виняток. На вході в будівлю школи виконується температурний скринінг. Учні повинні мити руки з милом не менше 5 разів на день та зберігати соціальну дистанцію.

В Індії навчальний процес відбувається на відкритому повітрі з дотриманням соціальної дистанції. Всі учні та вчителі мають бути у захисних масках.

В Японії новий навчальний рік розпочався ще у квітні. Діти відвідують школи через день. Вони йдуть додому раніше через скорочення тривалості уроків. Всі учасники освітнього процесу мають бути у захисних масках. Вчителі додатково перебувають в щитках. Батьки щоранку звітують класному керівнику про стан дитини та її температуру.

В Норвегії та Данії навчальний рік розпочався у квітні. Максимальна кількість дітей в одному класі становить 12 чоловік. Учні розділені на групи. Вони прибувають до школи у спеціально визначений час та можуть знаходитись лише у своїй зоні. Кожна група має визначений час для приймання їжі в їдальнях. Під час занять учні знаходяться за окремими партами з дотриманням соціальної дистанції.

В Бельгії та Швейцарії навчання відбувається в кілька змін. Заняття також проводяться у вихідні. Діти знаходяться на безпечній дистанції та мають захисні маски на обличчі.

В кожній країні навчальний процес організований по власному сценарію, але з урахуванням рекомендацій ВООЗ.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача