UA Рус

Як проходять заняття українських школярів в навчальних закладах Німеччини

Як проходять заняття українських школярів в навчальних закладах Німеччини

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну навчальні заклади в Німеччині вже прийняли понад 200 тисяч українських школярів-біженців. Федеральні землі в ФРН по-різному підходять до питання їхнього навчання, однак нестача вчителів є великим викликом по всій країні. Про це повідомляє проєкт Mediendienst Integration, який провів опитування міністерств освіти усіх федеральних земель Німеччини, пише DW.

Згідно з рішенням Постійної конференції міністрів освіти і культури земель (KMK), у державних школах не проводяться уроки за українською навчальною програмою. За даними Mediendienst Integration, багато школярів з України беруть участь у додаткових онлайн-навчаннях з України у другій половині дня - і, таким чином, мають подвійне навантаження. Деякі з них також травмовані пережитим під час війни в Україні, що ускладнює для них навчальний процес.

Підпишіться на email розсилку!

Як проходить навчання

У деяких землях діти та молодь з України цього навчального року навчаються у звичайних класах - це стосується Бранденбургу, Нижньої Саксонії, Рейнланд-Пфальцу, Тюрінгії та Саарланду. У деяких інших федеральних землях учні з України спочатку навчатимуться переважно окремо у підготовчих класах з інтенсивним вивченням німецької мови. Однак, спільне навчання у регулярних класах часто відбувається з окремих предметів, наприклад, з музики, спорту або англійської мови.

У таких федеральних землях, як Баварія, Берлін або Північний Рейн-Вестфалія, застосовуються, в залежності від школи, одночасно обидві моделі.

Автор: Аліна Коломієць

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача