UA Рус

Ілон Маск: роздуми про освіту

Ілон Маск: роздуми про освіту

Ілон Маск відноситься до традиційної освіти з презирством. Ось якими принципами він пропонує керуватися вчителям:

1) Зв'язок навчання з практикою.

Рішення абстрактних математичних задач і рівнянь не приносить конкретної користі. «Дітей буквально закидають в математику. Вони не розуміють, навіщо потрібно вирішувати ці дивні завдання. А наш мозок звик відсівати інформацію, яка здається йому непотрібною», - пояснив Маск. Замість цього він пропонує вивчати фізику і математику на практиці, наприклад розбираючи двигуни або створюючи супутники.

2) Навчайте дітей вирішувати проблеми, а не використовувати інструменти.

«Потрібно налагодити зламаний двигун. При стандартному підході спочатку пояснюють, що таке викрутка і гайковий ключ і навіщо вони потрібні. Я вважаю, що куди ефективніше дати дитині двигун і попросити його розібрати, тоді він сам зрозуміє, навіщо йому потрібні інструменти ».

3) Інтереси дитини понад усе.

«Деякі люблять математику, інші - мови або музику. Набагато логічніше засновувати навчальну програму на тому, що цікаво дитині в даний момент, а не змушувати його проходити заздалегідь написану програму».

4) Слід відмовитися від тестів, вони неефективні.

«Ці ідіотські тести зовсім вбили американську освіту. Випускники Єля і Гарварда не можуть розрахувати кутову швидкість або обертальний момент - вони можуть тільки закреслити потрібний варіант відповіді ».

5) Уявляйте знання як семантичне дерево.

«Важливо розглядати знання як семантичне дерево. Спочатку розберіться з фундаментальними принципами - це стовбур і великі гілки вашого дерева. Тільки потім переходите до листя (подробиць). Інакше їм нема на чому буде висіти ». Простіше кажучи, не заглиблюйтеся в предмет, поки не освоїли систему основних понять: головні ідеї та спірні питання дисципліни.

Ілон Маск категорично проти вищої освіти. Він пропонує зосередитися на фундаментальній освіті. Фізика, на думку Маска, потрібна всім! Вона допомагає поставити мізки на місце!

«Навіть якщо ви не хочете після навчання працювати фізиком, така освіта дуже корисна. Так що я рекомендую вивчати фізику в якості фундаменту, потім пройти побільше різноманітних прикладних інженерних курсів, щоб визначитися з найбільш цікавим для вас напрямком. Не слід нехтувати мистецтвами і гуманітарними науками, особливо історією. І ще буде непогано вивчити кілька економічних предметів, хоча б щоб орієнтуватися в термінології ».

Едуард РУБІН

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача