UA Рус

Як українські школярі ставляться до інших культур?

Як українські школярі ставляться до інших культур?

PISA опублікувало дослідження на тему “Чи розуміють українські учні життя та світогляд людей інших культур?”

Опитування проводилось серед 15-річних підлітків.

У них питали, наскільки ті розуміють та цінують світогляд інших людей? Як ставляться до способу життя та культурних традицій інших людей, зокрема іммігрантів? Наскільки вони здатні пристосуватися до нових умов? Які фактори впливають на їх ставлення до людей інших культур та іммігрантів?

Які висновки зробили дослідники?

  • В Україні трохи більше 60 % 15-річних підлітків намагаються розуміти позиції інших людей. Половина учнів намагається зрозуміти людину, на яку вони ображені.

  • Майже половина учнів зацікавлені в пізнанні інших культур, але менше 38 % учнів мають бажання вивчати різні релігії світу.

  • В Україні більше 70 % учнів з повагою ставляться до представників інших культур, але це трохи менше, ніж у середньому по країнах ОЕСР.

  • Від 60 до 70 % 15-річних підлітків в Україні здатні адаптуватися та знайти вихід в незвичних ситуаціях та обставинах, але майже половина учнів не впевнена у своїй здатності легко пристосуватися до нової культури.

  • В Україні близько 80 % учнів демонструють позитивне ставлення до іммігрантів, але менше 70 % погоджуються, що іммігранти, які проживають в країні декілька років, повинні мати можливість голосувати на виборах.

  • Загалом підлітки в Україні здатні розуміти позиції інших людей та адаптуватися до нових обставин на трохи вищому рівні, ніж у середньому по країнах ОЕСР. Натомість рівень інтересу до пізнання інших культур, поваги до людей з інших культур і ставлення до іммігрантів дещо нижчий.

Підпишіться на email розсилку!

  • Дівчата краще розуміють позиції інших, демонструють більший інтерес та повагу до інших культур, але не перевершують хлопців у здатності адаптуватися до різних ситуацій.

  • Учні з високим соціально-економічним статусом мають вищий рівень здатності розуміти та цінувати позиції та світогляд інших людей.

Детальніше із дослідженням можна ознайомитись за посиланням.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача