UA Рус

В Україні в наступному році пройдуть дві міжнародні учнівські олімпіади

21 вересня 2021 290 Друк
В Україні в наступному році пройдуть дві міжнародні учнівські олімпіади

У наступному 2022 році Україна вперше офіційно прийме дві міжнародні учнівські олімпіади: 15-у Міжнародну учнівську олімпіаду з астрономії та астрофізики, яка проходитиме 12-21 серпня 2022 року, та 18-у Міжнародну молодіжну наукову олімпіаду, що пройде 12-21 грудня 2022 року. Національним організатором заходів визначено Національний центр «Мала академія наук України». Про це у своєму телеграм-каналі повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що Міжнародна молодіжна наукова олімпіада вважається однією з дванадцяти найпрестижніших світових наукових олімпіад, яка спрямована на популяризацію науки та природничих дисциплін. Її відмінністю є те, що учасники одночасно виконують завдання з трьох природничих предметів: фізика, біологія і хімія.

Підпишіться на email розсилку!

Сергій Шкарлет розповів, що традиційно кожного року в грудні юні науковці в різних куточків світи беруть участь в індивідуальних та командних змаганнях з метою надання оцінки власним знанням та досягненням у сфері природничих дисциплін, демонстрації їх однодумцям та ознайомлення з іншими традиціями в різних країнах світу.

«А Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики (IOAA) – щорічне змагання з астрономії та астрофізики для учнів старших класів. Основна мета IOAA – сприяти зростанню інтересу до астрономії та суміжних предметів, особливо через загальну освіту молоді, а також розвитку міжнародних контактів між різними країнами щодо просування астрономії та астрофізики в школах», – пояснив очільник МОН.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача