UA Рус

Презентація результатів міжнародного дослідження від EdCamp Ukraine

25 квітня 2024 171 Друк
Презентація результатів міжнародного дослідження від EdCamp Ukraine

1 травня з 12:00 до 16:30 відбудеться відкрита подія «Формування в учнівства життєвих навичок як нагальна умова для надолуження прогалин у навчанні: презентація результатів міжнародного дослідження та національної освітньої платформи». 

Приєднатися до трансляції матимуть змогу всі охочі. Вона відбудеться на сторінці події у фейсбуці та ютуб-каналі організації.

Подія складатиметься з двох головних складових.

  •  Перший том міжнародного звіту за Дослідженням соціально-емоційних навичок – ДоСЕН-2023, здійснюваного Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), і вибраних результатів України. 

ДоСЕН — це міжнародне дослідження, започатковане у 2019 році, що покликане поліпшити розуміння соціально-емоційних навичок учнівства, зокрема те, як ці навички пов’язані з їхніми ключовими життєвими результатами.

У ньому взяли участь 16 місцевостей, серед них — шість країн, зокрема й Україна, яка приєдналася до дослідження минулоріч.

Зарубіжні країни вже використовують попередні результати ДоСЕН для зміни освітніх політик у своїх містах і регіонах. Результати дослідження в Україні так само можуть стати рушієм змін в освітніх політиках на рівні держави та допомогти подолати безпрецедентні труднощі, з якими наша національна освіта стикнулася в ці важкі роки.

  •  Презентація всеукраїнського державно-громадського проєкту освітньої платформи «ПОВІР», який покликаний допомогти учням і ученицям з викликами у навчанні, зокрема надолужити втрачені можливості через ковід і війну.

Ці кризи відчутно поглибили освітні втрати і розриви українського учнівства – через вимушені перерви в навчанні, зруйновані або пошкоджені школи, відсутність очного навчання та обмеження дистанційного, перебої з електроенергією та інтернетом, перебування в укриттях під час повітряних тривог, переміщення внутрішнє і поза межі країни тощо. 

ПОВІР є платформою, де учнівство середніх і старших класів навчається разом з освітянами, які пройшли спеціальну підготовку. Взаємодія відбувається у безпечному, дружньому і гейміфікованому онлайн-просторі, з увагою до унікальних потреб кожного й кожної та розвитку їхніх як академічних, так і життєвих навичок. Платформа є безкоштовною для дітей та їхніх родин.

Кошти державного бюджету України чи місцевих бюджетів на ДоСЕН і ПОВІР не залучалися: усі витрати покривають міжнародні організації і фонди.

Громадська організація «ЕдКемп Україна», за рішенням ОЕСР, визначена як Національний центр ДоСЕН. Співорганізатором дослідження є Державна служба якості освіти України. Серед партнерів – Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, Консультативна рада з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти при Президентові України, Міністерство освіти і науки України, Інститут проблем виховання НАПН України, команда PISA, Український центр оцінювання якості освіти, Інститут освітньої аналітики. Дослідження соціально-емоційних навичок в Україні здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Міжнародної організації Plan International та проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

ПОВІР реалізовується Українським інститутом розвитку освіти, ГО «ЕдКемп Україна»,
ГО «Смарт освіта» у співпраці з Організацією економічного співробітництва та розвитку і на запит держави, а саме Комітету Верховної Ради з питань науки, освіти та інновацій, Консультативної ради з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти при Президентові України, Міністерства освіти і науки України, платформи «Всеукраїнська школа онлайн». Підтримка надається Міжнародним фондом «Відродження», глобальним фондом «Освіта не може чекати» (Education Cannot Wait), проєктом «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача