UA Рус

Мотивації для вивчення англійської мови

Мотивації для вивчення англійської мови

Англійська мова вважається однією з найпоширеніших мов світу. Вона є ключем до інформації. Однак в Україні спостерігається достатньо низький рівень володіння іноземною мовою. Так країна посіла 44 місце зі 100 можливих у світовому рейтингу володіння англійською мовою. Керівниця ініціативи GoGlobal Ірина Горлач для каналу 24 розповіла, як мотивувати себе до вивчення іноземної мови та успішно використовувати її у житті.

Вона розповіла, що започаткуванню громадської ініціативи GoGlobal в Україні в 2015 році сприяли події Революції гідності, коли відчувалася необхідність мати доступ до іншомовних джерел, інформації, новин. І англійська мова стала критично важливим інструментом.

Ірина Горлач зауважує, що у 2015 році Україні займала 49 місце в глобальному індексі володіння англійською мовою. Незважаючи на те, що школярі вивчали іноземну мову протягом 10 років у школі, лише 30-37 % випускників шкіл володіли нею на задовільному рівні.

Підпишіться на email розсилку!

В прагненні подолати таку негативну статистику GoGlobal ініціює оголошення 2016 року роком англійської мови, що було підтримано Адміністрацією президента України. Тодішній президент доручив Уряду розробити та затвердити план заходів на декілька років з метою активування вивчення громадянами англійської мови, в якому йшлося про розширення мережі літніх мовних таборів з метою вивчення мови, розвиток міжнародного співробітництва щодо залучення до викладання англійської мови іноземних фахівців – носіїв мови, зокрема волонтерів, спрощення порядку в’їзду в Україну та перебування в Україні таких фахівців.

З 2016 року в Україні громадська ініціатива GoGlobal запровадила проєкт шкільних мовних таборів GoCamp. Кожного літа до країни приїжджали понад 100 іноземних волонтерів – носіїв мови або людей, які володіють англійською на високому рівні. За весь час існування GoCamp 1300 волонтерів відвідали більше ніж дві тисячі українських шкіл. Цей проєкт об’єднав 150 тисяч школярів.

Ірина Горлач розповідає, що одним з дієвих способів вивчення англійської мови є перегляд іноземних серіалів та фільмів мовою оригіналу. Така практика успішно застосовується в скандинавських країнах, де спостерігається найкращий рівень володіння англійською мовою.

Вона наголошує, що найкраще навчати дітей в ігровій формі. Їх слід не просто змушувати завчати правила, а заохочувати шукати інформацію з важливих тем англійською мовою. Школярам важливо покращувати "креативні навички", оскільки "немає сенсу вивчати англійську заради англійської".

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача