UA Рус

Громади отримали право створювати ліцеї

16 липня 2021 1490 Друк
Громади отримали право створювати ліцеї

Верховна Рада у другому читанні ухвалила закон про мережу ліцеїв.

«Цей закон вдосконалює правове регулювання функціонування ліцеїв та оптимізує перехідний період для трансформації мережі закладів освіти, що допоможе ефективно розпочати надання трирічної профільної середньої освіти в межах реформи “Нова українська школа”. Міністерство підтримує ці зміни і ми вдячні народним депутатам України за їх підтримку», – повідомив очільник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет.

Що передбачено даним законом?

  • Будь-яка громада, яка здатна заснувати й утримувати ліцей та надавати якісні освітні послуги, – матиме таку можливість. Раніше таке право було лише в областей та міст із населенням понад 50 тисяч осіб.

  • Функціонування не менше 3-х профілів і 2-х класів на паралелі в ліцеї, у гірській місцевості – не менше 1 класу. Наповнюваність класу – не менше 25 учнів.

  • Дошкільні підрозділи не можуть бути структурними підрозділами ліцею. Садочки в гімназіях або в початкових школах мають бути в окремих будівлях або мати окремі виходи, щоби потоки дітей не перетиналися.

Підпишіться на email розсилку!

Також, Уряд має продовжити у 2021-2030 роках виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», зокрема з метою запровадження трирічної профільної середньої освіти в межах дванадцятирічної повної загальної середньої освіти.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача