UA Рус

Безплатні мобільні додатки для розвитку та навчання дітей з ООП

Безплатні мобільні додатки для розвитку та навчання дітей з ООП

Діти з особливостями розвитку потребують індивідуального підходу до спілкування та навчання задля створення найсприятливіших можливостей для їхнього розвитку пізнавальних сил, схильностей, активностей та обдарувань. Надійними помічниками у задоволені освітніх потреб сучасних дітей є різні цифрові інструменти, зокрема мобільні додатки, які допоможуть особливій дитині в комунікації, вимові, координації та розпізнаванні об’єктів. Пропонуємо добірку кращих безплатних мобільних застосунків для дітей з особливостями розвитку.

Дітям з порушення органів слуху стане у пригоді додаток Connect by BeWarned, який адаптує голосову мову у друкований текст і навпаки, що дозволяє порозумітися з оточуючими людям. Він в автоматичному режимі здійснює аналіз звуків потенційної небезпеки в реальному часі (крики, сигнал авто, сигнали тривоги, собачий гавкіт тощо) та інформує про це користувача за допомогою світлових сигналів і вібрації. Крім того, додаток здатен перетворювати музичні треки у вібрації та світлові сигнали, що надає змогу відчувати музику тактильно та зорово.

Підпишіться на email розсилку!

Додаток «Особливості слова» створений для дітей з синдромом Дауна, ДЦП, порушенням зору та слуху, аутизмом. Він покликаний на заохочення говорити, збільшення словникового запасу, покращення зорово-моторної координації, поліпшення дрібної моторики.

Для розвитку й відновлення мовлення, соціалізації та реабілітації дітей із розладами аутистичного спектра створений додаток Digital Inclusion. Він допомагає комунікувати з іншими людьми в будь-який час та в будь-якому місці.

Зручний інструмент Синтез мовлення від Google може озвучувати книжки, надавати голосові підказки та описувати об'єкти.

Додаток Sullivan+ допомагає незрячим та слабозорим отримати уявлення про навколишній світ. Камера смартфона створює фото, які зчитуються та озвучуються програмою. Так дитина має уявлення про об’єкти, які знаходяться поруч.

 

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача