UA Рус

Історію України викладають лише у третині діаспорних шкіл

Історію України викладають лише у третині діаспорних шкіл
Голова Світової координаційної виховно-освітньої Ради Світового конгресу українців (СКВОР СКУ) Любов Любчик заявила, що 67% діаспорних шкіл не мають у своєму розкладі такої навчальної дисципліни як історія України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

Відповідною інформацією пані Любчик поділилася під час панельної дискусії «Українська школа за кордоном: вектор збереження української ідентичності» на саміті СКУ в Бухаресті, учасники якої працювали задля того, щоб зробити все, аби діти могли здобувати українську освіту та навчатися в українських школах закордоном, при цьому зберігаючи національну ідентичність.

Підпишіться на email розсилку!

Очільниця СКВОР СКУ представила ключові освітні проєкти й ініціативи СКВОР спрямовані на забезпечення якісного навчання та озвучила рекомендацію СКВОР щодо включення історії України у перелік українознавчих предметів для вивчення у діаспорних школах.

На освітній сесії було презентовано структуру і концепцію Інформаційно-методичного посібника з історії України на допомогу освітян діаспори, який буде представлено для апробації уже з вересня 2024 року.

Серед поважних учасників панельної дискусії були Андрій Сташків, заступник міністра освіти і наук України (онлайн), Освітній омбудсмен Сергій Горбачов (онлайн), директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою МІОК Ірина Ключковська, директор Української суботньої школи у Варшаві Олександр Пустовий, заступниця директорки МІОК Оксана Пʼятковська. Модерувала розмову Віцепрезидентка СКУ Наталія Пошивайло-Таулер.

Опубліковано:
Освітній портал
Редакція сайту не є автором статті, тому всі його джерела належать автору самої статті
0.0
Актуальність і новизна:
Подача і оформлення матеріалу:


Вам також може сподобатись

Показати більше

Нещодавні матеріали бібліотекки

Показати більше

Підпишіться на email розсилку!

Отримуйте тільки свіжу і цікаву інформацію про новини освіти в Україні та за кордоном

Новина додадана до збережених

Перейти до кабінету
x
x
Статус користувача